Skip to content
Főoldal / Tereprali / Loeb kiesett, Al-Attiyah nyert és vezeti a bajnokságot

Loeb kiesett, Al-Attiyah nyert és vezeti a bajnokságot

Al-Attiyah Sonora Rally
Fotó: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A tereprali-világbajnokság mexikói versenyének, a Sonora Rallynak az összefoglalója.

A motorosoknál a GasGas versenyzője, Daniel Saniders első győzelmét szerezte a W2RC-ben. Az ausztrál motoros az öt szakaszból négyet megnyert. A husqvarnás Luciano Benavides lett a második. Toby Price csalódott volt a célban. A KTM ausztrálja az első szakaszon eltévedt, amivel időt veszített. Az utolsó szakaszon jól állt, de ismét eltévedt, így előzte meg Luciano Benavides. Price azzal vigasztalódhat, hogy a bajnokságban növelte az előnyét.

A második szakaszon esett ki balesett miatt Sam SUnerland és Skyler Howes is. Az idei Dakart megnyerő Kevin Benvides a 12. helyen zárt a Sonora Rallyn.

T3-ban Mitch Guthrie és Mattias Ekström csatájából az amerikai jött ki győztesen. A Mexikóban harmadik Austin Jones mindössze egyetlen ponttal (146 pont) áll az élen. Seth Quintero megvédte második helyét a bajnokságban annak ellenére, hogy az első szakaszon leszakadt kereke miatt gyengén teljesített és csak a kilencedik lett. A bajnokságban Guthrie továbbra is harmadik.

T4-ben Rokas Baciuska diadalmaskodott. Győzelmével az előnye 103 pontra nőtt a bajnokságban. Így mindössze 7 pontot kell szereznie az augusztusban Argentínában megrendezésre kerülő Desafio Ruta 40-en, hogy ő legyen a szezon első bajnoka.

Az autósoknál az első szakaszon Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb. Az aznap elsőként rajtoló Sébastien Loeb harmadikként zárt. Másnap ki tudta használni a jobb rajthelyét és nyert. Ezzel a harmadik szakaszon ismét ő volt az első a pályán. Egy árokba esett a BRX Hunterrel és a navigtáora, Fabian Lurquin megsérült, így nem tudták folytatni a versenyt. Al-Attiyah végül megnyerte a Sonor Rallyt és a napi pontokkal együtt átvette a vezetést a bajnokságban (136 pont). A két szakaszt is nyerő és másodikként végző Yazeed Al Rajhi a bajnokság második helyére jött fel (106 pont). Sebastián Halpern legjobb eredményét érte el a W2RC-ben és harmadik lett. Loeb a bajnokság harmadik helyére csúszott vissza 101 ponttal.