Skip to content
Főoldal / Extreme E / Loeb Hamilton csapatában versenyez 2021-ben

Loeb Hamilton csapatában versenyez 2021-ben

Fotó: Extrem E

Az Extreme E első szezonjában egy elektromos versenyautóval.

A januári Dakar Rally utánra is meg van Sébastien Loeb programja jövőre. A hétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamilton csapatában, az X44-ben fog indulni az Extreme E-ben. A kilencszeres rally világbajnok társa az a Cristina Gutiérrez lesz, aki a Dakarról lehet leginkább ismerős.

„Az X44-hez való csatlakozás egy lehetőség arra, hogy folytassam azt, amit szeretek csinálni – a versenyzést. Nagyon várom már, hogy elektromos versenyautóval versenyezhessek. Vezettem már az autót, hihetetlen! Cristina egy nagyszerű versenyző, már várom, hogy együtt dolgozzunk. Lenyűgöző, amit Lewis elért az F1-ben, megtiszteltetés számomra, hogy vele dolgozhatok” – mondta Loeb.

„Nagyon izgatott vagyok. Nem csak amiatt, hogy ezzel felhívhatjuk a figyelmet a klímaváltozásra, ami nagyon fontos számomra, hanem mert a két hősömmel dolgozhatok együtt” – tette hozzá Gutiérrez.

„Örömmel üdvözlöm a csapatban Sébastient és Cristinát. Mindketten nagyszerű versenyzők, kíváncsian várom mit tudnak együtt elérni” – zárta Lewis Hamilton.

A  Donington Park off road pályáján mindketten kipróbálták már az elektromos ODYSSEY 21 versenyautót.

Az Extreme E első szezonjában indul Johan Kristoffersson, Molly Taylor, Laia Sanz, Carlos Sainz, Catie Munnings és Timmy Hansen is.