Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Loeb: Boldog vagyok, hogy csak 33 percet veszítettem

Loeb: Boldog vagyok, hogy csak 33 percet veszítettem

Loeb Dakar 2022
Fotó: Red Bull

Az autósok nyilatkozatai a 2022-es Dakar Rally harmadik szakasza után.

A mai szakaszt megnyerő Carlos Sainz:
„Láttuk, hogy Sebnek problémája van az autóval. Elégedett vagyok az autóval. Gyorsak voltunk és sokat tanultunk az autóról. Ez az első verseny, és kezdjük megszokni. Azt hiszem Nasser is látta Sebet és lassított.”

Az összetettben továbbra is élen álló Nasser Al-Attiyah:
„Szerintem Sebnek problémái voltak az autóval, és megpróbáltuk lazán menni, minden kockázat nélkül. Nagyon boldog vagyok, hogy probléma nélkül fejeztem be a szakaszt. Ez jó lesz holnapra. Holnap nagyon hosszú szakasz következik. Szerintem nagyon óvatosnak kell lennünk a hosszú szakaszokon. Nem lepődtem meg, hogy Carlos elkapott, mert nagyon lassan mentem. A fő célpontom Sébastien Loeb, nem Carlos Sainz. Holnap nem lesz könnyű nyitni a pályán, mert ez a a Dakar leghosszabb szakasza. Utána meglátjuk, mit tehetünk.”

Az összetettben továbbra is második Sébastien Loeb, de a hátránya már közel 40 perc.
„Ez egy rossz nap volt. Eltörtük a kardántengelyt – szerintem az volt –, de a rajt után tíz kilométerrel már csak első kerékhajtásunk volt. 250 km-t tettünk meg így. Nagyon nehéz volt átkelni a dűnéken és minden nehéz körülmény között, mivel csak kétkerék-meghajtással rendelkeztünk. Szóval a végére kétségtelenül csalódott vagyok. Boldog vagyok, hogy a szakasz végén csak 33 percet veszítettem – lehetett volna még rosszabb is, de ez van. Nagyon nehéz lesz a harc Nasserrel. Messze van. Nem tudjuk fenntartani a nyomást, ahogy szerettük volna.”