Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Loeb: Azt hittem egy órát fogunk kapni

Loeb: Azt hittem egy órát fogunk kapni

Sébastien Loeb Dakar Rally 2021 első szakasz
Fotó: DPPI/F.Gooden

Sébastien Loeb mesélt a 2021-es Dakar Rally első szakaszának a megpróbáltatásairól.

Sébastien Loeb egy év kihagyás után tért vissza a Dakar Rally-ra. Ezúttal is Daniel Elena navigál neki, de már a Bahrain Raid Xtreme vadonatúj buggy-jában. Az első 277 kilométeres szelektívet a 18. helyen fejezték be, 22 perc 46 másodperc hátránnyal a szakaszt megnyerő Carlos Sainz mögött.

„Az volt a stratégiánk, hogy támadunk az elejétől kezdve. De aztán 15 kilométer után eltévedtünk. Fel-le mentünk, 15 percig kerestük a helyes utat. Ahogy megtaláltuk az utat, a többiek porában voltunk. Bonyolult volt, így másodszor is eltévedtünk. Azt hiszem, Stephane (Peterhansel) ment el mellettünk. Ő a 14. helyen indult, mi pedig tizedikként!” – kezdte Loeb.

„Nagyon meglepett az első két defekt, mert sokkal jobban vigyáztam mint korábban, amikor a Peugeot buggy-jával mentem még Dél-Amerikában a Dakaron. Így még óvatosabban mentünk de 80 kilométerrel később harmadszorra is defektet kaptunk. A terep nagyon veszélyes volt a rengeteg szikla miatt.”

„Őszintén szólva, nagyon nehéz volt majdnem három órán keresztül így menni. De figyelembe véve az összes problémát, nem vesztettünk el túl sok időt. Azt hittem egy órát fogunk kapni. Mindent összevetve nehéz volt” – zárta a francia.