Skip to content
Főoldal / WRC / Loeb: A munkám? Taxisofőr vagyok

Loeb: A munkám? Taxisofőr vagyok

Sébastien Loeb
Fotó: A.S.O. / C. López

Mellette pedig részmunkaidős autóversenyző. A cikkből kiderül, hogy mennyire elfoglalt részmunkaidős autóversenyző.

Sébastien Loeb pályafutása legmozgalmasabb januárján van túl. Március közepéig a kilencszeres rally világbajnok a tíz hétvégéből nyolcat valamilyen versenyautóban tölt. Ennyit a nyugdíjról…

„Rendben van ez így. A Dakart és a Montét is meg akartam csinálni és tudtam milyen közel lesz egymáshoz a két verseny. Egy napot voltam otthon. Szombaton értem haza a Dakar Rallyról és vasárnap már repültem a Monte tesztjére. Szűkős volt az idő, és nem volt sok időm látni a lányomat” -kezdte Loeb a DirtFishnek.

Kilenc nappal a Dakaron elért második hely után megnyerte a Monte-Carlo Rallyt. Hat nappal később újra tűzállót húzott. Ezúttal saját csapata, a Sébastien Loeb Racing színeit öltötte magára az Andros Trophée fináléjában a csapat teljesen elektromos Enedisében. Ötödik lett, és szokásához híven nagyon jól szórakozott a versenyen.

„Ezen a hétvégén a Race of Championson indulok. Az Andros Trophée jó volt, mert csak szombaton volt. A ROC csütörtökön kezdődött és hétfőn már megyek vissza. Ez nem olyan mint a Dakar volt” – folytatta a francia legenda.

A ROC után meg lesz Loebnek az első szabad hétvégéje 2022-ben, de jobb ha nem szokja meg, mert utána is sűrű a program. Ezután visszatér Szaúd-Arábiába, ahol február 19-20. között rendezik az Extreme E szezonnyitóját. Majd következik a második szabad hétvégéje idén. Utána március 5-10. között a Tereprali világbajnokság második fordulóján, az Abu Dhabi Desert Challengen indul, ahol ismét a BRX Hunter T1+-ot fogja vezetni.

Miután befejezte a versenyt a Prodrive által épített tereprali autóval pár hátig nem kell volán mögé ülnie.

„Amikor otthon vagyok azt hiszem, elfoglaltabb vagyok, mint valaha. Tudtad, hogy van másik munkám? Elviszem a lányomat és a barátnőm lányát iskolába. Majd felveszem őket, elviszem őket edzőterembe, táncórára és mindenhova. Őszintén szólva, manapság a rally csak a hobbim. A munkám? Taxisofőr vagyok” – zárta Loeb.

Azért nem rossz egy „hobbiversenyzőtől” egy Dakar Rally második hely és egy Monte győzelem…