Skip to content
Főoldal / Egyéb autósport / Loeb a Bajnokok Bajnoka

Loeb a Bajnokok Bajnoka

Sébastien Loeb&Seabtian Vettel ROC 2022
Fotó: Race of Champions

A francia klasszis negyedszerre nyerte meg a versenyt. Sebastian Vettelt győzte le a döntőben.

Ma az egyéni versennyel folytatódott a Race of Champions a svédországi Pite Havsbadban.

Rögtön az elején búcsúztunk Mick Schumchertől, akit Jamie Chadwick ejtett ki. A nyolcad döntőben Chadwick a Helio Castronevest legyőző Colton Hertával küzdött meg. Az amerikai jutott tovább. Sabestian Vettel Emma Kimilainennél volt jobb. Két korábbi F1-es versenyző számára is véget ért az idei ROC. Előbb Jimmie Johnson ejtette ki Mika Hakkinent, majd Tom Kristensen David Coulthardot.

Oliver Solberg gyorsabb volt a 2019-es ROC-győztes Benito Guerranál. Ahogy arra Instagram történetünk szavazói is számítottak a két rally világbajnok csatájából Sébastien Loeb került ki győztesen, így a tegnap Nemzetek Kupáját nyerő Petter Solberg versenye véget ért. Utána következett a két rallycross világbajnok csatája, ezt Johan Kristoffersson nyerte Timmy Hansennel szemben. Hansen hibázott és átugratott a másik nyomvonalra. Az utolsó nyolcad döntőben a négyszeres Race of Champions győztes Didier Auriol esett ki, akinél Mattias Ekström bizonyult jobbnak a havas-jeges pályán.

A negyeddöntőben Vettel Hertaval mérkőzött meg. Előbb a német nyert, majd az amerikai, a göngyölt idők alapján Vettel jutott tovább. Hasonló forgatókönyv játszódott le Kristensen és Johnson között. Az első versenyt nyerő Kristensen jutott tovább, hiába nyerte a másodikat az amerikai. Loeb ezúttal az ifjabb Solberggel került össze, elsőre gyorsabb is volt nála. Másodjára ezredre azonos időt autóztak! Így Loeb jutott tovább. Ekström és Kristoffersson között is nagyon szoros volt a csata. Az első futam után 0,010 mp választotta el őket Kristoffersson javára. A második versenyen ezt meg tudta fordítani Ekström, így ő ment tovább.

Az elődöntőben Kristensen alatt az első verseny alatt megállt az autó, így Vettel nyert. A második összecsapást is a német nyerte. Loeb pedig Ekströmöt győzte le 2-0 arányban.

Loeb a döntőben az első két versenyt megnyerte Vettellel szemben. A harmadik nekifutásban előbb Loeb hibázott egy kisebbet, majd Vettelnek volt két kisebb hibája, de Loeb a nagy igyekezetében a hófalban kötött ki és tolatnia kellett. Ezt a futamot Vettel nyerte, aki ezzel életben tartotta győzelmi esélyeit. A negyedik párharcot is Loeb nyerte, így 3-1 arányban legyőzte Vettelt, amivel Loeb lett a 2022-es Bajnokok Bajnoka.

Loeb negyedszerre lett a Bajnokok Bajnoka 2003, 2005 és 2008 után.