Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Loeb: A 10%-át vezettem annak, amit tudok

Loeb: A 10%-át vezettem annak, amit tudok

Loeb Dakar Rally 2023
Fotó: A.S.O./F.Gooden/DPPI

Óvatossága ellenére több defektje is volt a 2023-as Dakar Rally második szakaszán, amivel lehet a győzelmi esélyei is elszálltak.

A Bahrain Raid Xtreme párosa, Sébastien Loeb és Fabian Lurquin közel másfél óra hátránnyal a 60. helyen zárta a 2023-as Dakar Rally második szakaszát. Az Al Uláig tartó 430 kilométeres szelektíven 3 defektjük is volt, majd mivel nem volt már több pótkerekük meg kellett javítani a sérült gumit.

„Nagyon rossz volt. Tényleg rossz szakasz volt, őszintén szólva nem volt élvezetes vezetni. A 10%-át vezettem annak, amit tudok, és még így is kaptam néhány defektet. Csak lassú defektek voltak, kb. 60 km/órás tempónál kaptuk, szóval nem tudom, mit tehettünk volna még. A lehető legbiztonságosabban vezettünk, és talán jobb lett volna gyorsabban menni, mert néhány srác gyorsabban hajtott nálam a kövek között, és ők nem kaptak defektet” – kezdte Loeb.

Loeb elismerte, hogy bár a szakaszgyőztes Nasszer Al-Attiyah és a versenyt vezető Carlos Sainz gyorsabb vezetéssel túlélte a tesztet, magát a szakasz jellegét feleslegesen durvának találta.

„Teljesen hülyeség volt ott vezetni, ez nem egy út, csak a nagy kövek közepén mentünk kilométerről kilométerre. Talán legközelebb gyorsabban fogok vezetni. Az autó jól működött, és az utolsó defektünket nehezen tudtuk megjavítani, így sok időt vettünk el, hogy megpróbáljuk befejezni a szakaszt.”

Loeb csapattársa, Orlando Terranova számára is hasonló volt a történet, mivel ő és navigátora, Alex Haro Bravo kifogytak a tartalék kerekekből, miután az egyiket a bajba jutott Loebnek adták.

„Nehéz és nagyon frusztráló szakasz volt, mivel óvatosan vezettünk Még így is kapunk hat-hét kisebb defektet, és 60 km után tartalék nélkül maradtunk, ezért úgy döntöttünk, hogy nagyon lassan megyünk. Tudtuk, hogy meg tudjuk javítani a defekteket, mert nagyon kicsik voltak, aztán megálltunk, hogy Sébnek adjunk egy tartalékot. Nagyon, nagyon-nagyon köves szakasz volt, és még ha óvatosan vezetsz is, akkor is megvan ez a probléma, hihetetlen volt”- mondta Terranova.