Skip to content
Főoldal / ERC / Llarena: Hatalmas szerencsénk volt

Llarena: Hatalmas szerencsénk volt

Llarena Rally di Roma Capitale
Fotó: @World / Red Bull

A spanyol versenyző növelni tudta az előnyét a pontversenyben, de elmondása szerint könnyen nagyon máshogy alakulhattak volna a dolgok.

A bajnokságot vezető Efrén Llaeren a Rally di Roma Capitalen elért negyedik helyével újabb lépést tett az ERC bajnoki címe felé. Elmondása szerint könnyen nagyon máshogy alakulhattak volna a dolgok. Alig néhány kilométerre a s 32,30 km-es Rocca di Cave – Subiaco gyors rajtjától eltalált egy követ, úgy gondolta biztos defektjük van, de valahogy megúszták. Ha ő és a navigátora, Sara Fernández megálltak volna kereket cserélni, körülbelül két percet veszítettek volna, és valószínűleg a legjobb tízen kívül végeztek volna.

„Hatalmas szerencsénk volt. Eltaláltunk egy követ az út közepén kb. 3 kilométerre a rajttól. Még 29 kilométerünk volt a szakaszból, és őszintén szólva azt hittem, defektünk van. Furcsa érzésem volt az autóról, de végig értünk. Volt egy dudor a gumin, de valahogy megúsztuk a defektet” – mondta Llarena az ERC hivatalos honlapjának.

Llarenát a Power Stagen taszította le a harmadik helyről Yoann Bonato, de a spanyolt ez nem zavarta. Előnye 58 pontra nőtt Simone Tempestini előtt, így az ERC következő fordulóján, a Barum Czech Rally Zlínen elegendő számára pár pontot szereznie a bajnoki címhez.

„Végül úgy távoztunk Rómából, hogy növeltük az előnyünket és ez is volt a célunk. Nyomhattam volna egy kicsit jobban az utolsó szakaszokon, de nem akartam, túl nagy volt a kockázat, és fontos volt, hogy célba érjek.”