Skip to content
Főoldal / ERC / Lengyel Rally: Marczyk az élen, Csomós hatodik

Lengyel Rally: Marczyk az élen, Csomós hatodik

Miko Marczyk Lengyel Rally
Fotó: @World / Red Bull

Az ERC lengyel fordulójának szombati napjának az összefoglalója.

A nap Nil Solans és a helyi Miko Marczyk csatájáról szólt. A délelőtti kört a spanyol zárta az élen és egészen az utolsó előtti gyorsig az élen is állt. Ott azonban meg kellett állnia, mivel megsérült a kormányzásban valami és árokba csúszott. Végül be tudta fejezni a gyorsot, de 22 perc hátránnyal. Ezzel az idén már a WRC2-ben versenyző Marczyk zárta az élen a Lengyel Rally szombati napját.

A svéd Tom Kristensson a második, akit Ken Torn követ. A bajnokságot vezető Efrén Llarena a mai utolsó gyorson csúszott vissza a negyedik helyre. Simone Tempestini az ötödik. A második és ötödik között 12 mp a különbség, itt holnap még bármi megtörténhet.

Az abszolút hatodik helyen zárta a Lengyel Rally mai napját Csomós Miklós és Nagy Attila. A Skodás páros háromszor is negyedik időt autózott a nap során.

Herczig Norbert és Igor Bacigál az abszolút 13., és az ERC 12. helyéről várhatja a vasárnapi napot. Délután volt egy korai érkezésük egy IE-be, amiért 1 perc büntetést kaptak.

László Martin és Berendi Dávid első alkalommal versenyez murván a Renault Clio Rally4-el. Reggel ráadásul észrevették, hogy valószínűleg előző nap sérült meg az autó hűtője, így délelőtt töltögették bele a vizet. A napot az ERC4 10., és az ERC4 Junior hetedik pozíciójában zárták.

Vasárnap hat gyorsaságival folytatódik a Lengyel Rally.

ERC Lengyel Rally állása a szombati nap után ITT megtekinthető.