Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Legyőzné a démonjait

Legyőzné a démonjait

Joaquim Rodrigues (Hero) Dakar 2021
Fotó: DPPI/J.Delfosse

Joaquim Rodrigues teljesen összetört Paulo Gonçalves halálakor. Most visszatért, hogy befejezze neki a Dakart és legyőzze saját depresszióját.

Joaquim Rodrigues, a néhai Paulo Gonçalves sógora a 2021-es Dakar Rally kilencedik szakaszát a tizenharmadik pozícióban teljesítette, 30 perccel lemaradva Kevin Benavidestől. Összetettben a 12. helyen állt a szakasz után, de ezzel alig törődik.

Január 12-én, amikor a Neomban a kilencedik szakaszon célba ért, Joaquim Rodrigues levette a maszkját, és sírni kezdett. A könnyek végigfutottak porral borított arcán, magával ragadva ennek a napnak a szomorúságát és érzelmét, amely a portugál versenyzőt olyan félelmében tartotta. Egy évvel ezelőtt Paulo Gonçalves az első Szaúd-Arábiában rendezett Dakar Rally hetedik szakaszán hunyt el. A 2020. január 12-i dátum örökre megmarad Joaquim Rodriguesben.

Azon a sorsdöntő napon Joaquim is részt vett a Dakaron. A balesetet követően teljesen összeomlott és feladta a versenyt. Tegnap reggel, amikor elhagyta a neomi tábort, Joaquim csak Paulóra tudott gondolni.

„Amikor felkeltem egészen addig sírtam, amíg fel nem ültem a motorra. Egy éve ment el és én azóta a padlón vagyok. Az, hogy ma itt vagyok, az azért van, mert megígértem magamnak, hogy befejezem neki ezt a Dakart, tiszteletben tartom emlékét és legyőzőm azt a depressziót, amelybe az elvesztése után kerültem” – mondta a Hero Motorsport versenyzője.

Függetlenül attól, hogy mi vár rá az utolsó szakaszokon, Joaquim mindent megtesz azért, hogy elérje Dzsidát. „Megteszem érte” – mondja a portugál versenyző, és az égre mutat.