Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Lavanttal Rallye: Klausz Kristóf nyert a Mitropa Kupában

Lavanttal Rallye: Klausz Kristóf nyert a Mitropa Kupában

Fotó: Harald Illmer

Az osztrák verseny összefoglalója.

Hétvégén rendezték az Osztrák Rallye Bajnokság harmadik versenyét a 43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallyet, ami a Mitropa Kupa második versenye is volt.

Hermann Neubauer nyerte a versenyt. Az utolsó gyorson jött fel a második helyre Julian Wagner, aki Niki Mayr-Melnhofot előzte meg. Legjobb magyarként Klausz Kristóf az abszolút ötödik helyen végzett, ezúttal Farnandi Ágnes navigálásával. A Rebenland Rallyen elért Mitropa-győzelme után Kristóf nyerni ment a Wolfsberg központú versenyre, ezt meg is tette, a Mitropa Kupát megnyerte.

A Mitropa Kupa címvédője, a Fogasy Gergely-Berendi Dávid duó a Mitropában harmadik lett, ami egyben az abszolút nyolcadik helyet jelentette számukra. Ifj. Kanyik Antal és Nyirfás Julianna a 43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallyen kezdte meg a pontvadászatot a Mitropában egy hatodik hellyel. A 2WD kupában elsők lettek, abszolútban pedig a 16.-ak lettek.

Juhász Csaba és Juhász Zoltán először indult R5-össel a Mitropa Kupán. A harmadik gyorson baleset miatt kiálltak, másnap szuperrallyval fejezték be a versenyt az abszolút 18., és Mitropa Kupa hetedik helyén.

A Mitropa Kupa 9-10. helyén zártak a László Martin-Bán Viktor és László Zoltán-Begala Tamás duók. Előbbiek abszolút 21. (2WD 4. hely), míg utóbbiak abszolút a 24. pozícióban zárták az osztrák versenyt.

Merencsics Árpád és Laboncz László abszolútban a 46. helyen értek be, míg Mitropa Historicban a harmadik helyért járó kupákat vehették át. Mitropa Historicban a 4-5-6. pozíciót is magyar párosok szerezték meg: Fehérvári Csaba-Aczél András (absz. 48.), Schuck János-Gonda Dániel (absz. 51.) és Mészáros Attila-Láng Roland (absz. 55.)

A CEZ értékelésben Rok Turk nyert, megelőzve Fogasyékat. Kanyikék a negyedikek, míg Juhászék az ötödikek lettek.

A Lovász Pál-Kürti Tamás duónak pénteken volt egy defektje, majd másnap vízpumpa hiba miatt kellett feladniuk a versenyt.

A 43. WeinbergerHolz Lavanttal Rallye végeredménye IDE kattintva megtekinthető.