Skip to content
Főoldal / WRC / Latvala vezet a Finn Rallyn

Latvala vezet a Finn Rallyn

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Finn Rally pénteki napjának az összefoglalója.

A pénteki nap egyértelműen a hazai pályán versenyző Toyotaról szólt. A 10 szakaszából nyolcat nyertek meg a versenyzői. Csak Andreas Mikkelsennek és Thierry Neuvillenek sikerült egyszer-egyszer a leggyorsabbnak lenniük.

Az első kör végén még a takarító Ott Tanak állt az élen, akit csapattársai, Jari-Matti Latvala és Kris Meeke követtek. Utóbbi kettőnek volt egy-egy lassú defektje. A délutáni kör első gyorsaságiján ragadta magához a vezetést Jari-Matti Latvala, amit aztán meg is tartott a nap végéig. Előnye 1,2 mp Kris Meeke előtt. A harmadik helyen Esapekka Lappi tanyázik a Citroennel, neki délután volt egy meleg pillanata, amikor kétkerekezett egyet a C3 WRC-vel.

Ott Tanak a negyedik helyről várhatja a Finn Rally szombati nyolc szakaszát. Hátrány csupán 2,6 mp az éllovas mögött. Eddig úgy tűnik jól döntött a Hyundai Craig Breenel, ugyanis ő áll a legjobban a Hyundaiosok közül, az ötödik helyen. Andreas Mikkelsen a hatodik, megelőzve a címvédő Sébastien Ogiert, aki elégedett volt mai teljesítményével. Thierry Neuville tegnap még az élen állt, ma a nyolcadik lett miután nem igazán találta el a beállításokat és délelőtt ezzel sok időt vesztett. A pontszerzők sorát a két Ford, Teemu Suninen és Gus Greensmith zárja.

A WRC2 Proban Kalle Rovanpera előnye több mint két perc Eric Camilli előtt. WRC2-ben Pierre-Louis Loubet vezet.

WRC Finn Rally állása a pénteki nap után: