Skip to content
Főoldal / ERC / László Martin az ERC3 Juniorban indul

László Martin az ERC3 Juniorban indul

Bessenyey Zoltán, László Martin
Fotó: ERC

A kétszeres ERC3 bajnok Bessenyey Zoltán lesz a csapatvezető.

Bessenyey Zoltán 2013-ban és 2014-ben nyerte meg az ERC3-as bajnokságot. A 2016-os balesete után az elmúlt két évben új szerepkörben tűnt fel az ERC nyíregyházi versenyén, a Rally Hungary-n. Vida János oldalán a 0-s autóban ült. Most egy újabb szerepkör vár rá. Bessenyey Zoltán lesz az idén az ERC3 Juniorban induló László Martin csapatvezetője.

„Mindig új lehetőségeket kerestem. Mivel korábbi navigátorom, Berendi Dávid a csapatban volt, így a kapcsolat adott volt. Mindig szerettem volna átadni a tapasztalataimat egy fiatalabb versenyzőnek, Martinban a fiatalabb verziómat látom. Megpróbálok segíteni Martinnak a vezetéssel kapcsolatos dolgokban, a legjobb beállítások megtalálásában, és ami a legfontosabb, biztosítani fogom neki és a csapatnak a legjobb média- és kommunikációs megjelenést” – kezdte Bessenyey.

„Ez sokkal több munka, mint amikor a Honda gyári pilótája voltam az ERC-n. Korábban az volt a dolgom, hogy gyors legyek és pontokat szerezzek. De úgy tekintek a csapatomra, mint egy tökéletes órára, ahol minden alkatrésznek tökéletesen kell működnie. Ha van valami, amivel nem értek egyet, meghozom a döntést. Ez lesz az első teljes szezonunk az ERC-ben, ezért szeretnénk megtanulni a Junior rendszert, de szeretnénk gyorsak lenni és harcolni a dobogós helyezésért. Azt tervezzük, hogy az elkövetkező néhány évben az ERC-ben indulunk” –folytatta BZ.

A 24 éves László Martin eddig három versenyt teljesített az ERC3-ban, tavaly a Rally di Roma Capitalen harmadik lett. Idén a Topp-Cars Rally Team által felkészített Peugeot 208 Rally4-et fog vezetni. Navigátora Berendi Dávid lesz.

„Martin a múltban szerzett tapasztalatokat az ERC-ben, és alázatos a sport iránt. Még csak 24 éves, tehát van időnk, ami fontos. Azt fogom mondani neki, hogy nem mindig a leggyorsabbnak kell lenni, hanem a legokosabb srácnak a mezőnyben.”

A csapat támogatói: Vagotti Kft., 92 Leticia Kft., Pakett 007 Kft. és Peugeot Magyarország