Skip to content
Főoldal / WRC / Lappi-Ogier csata az élen, M-Sport dráma

Lappi-Ogier csata az élen, M-Sport dráma

Lappi
Fotó: Hyundai Motorsport

A Mexikó Rally mai első három szakaszának az összefoglalója, ahol Takamoto Katsuta baleset miatt kiesett.

A Mexikó Rally mai programja a verseny ikonikus szakaszával, a közel 30 kilométeres El Chocolate gyorsaságival vette kezdetét. Az M-Sport biztosan emlékezni fog rá, hiszen mindhárom Fordnak gondja akadt. A bajnokságot vezető Ott Tanaknak turbó gondjai voltak. Bár az első gyorson meg is állt, ő befejezte az első kört, de hátránya 12 és fél perc. Pierre-Louis Loubet eltalált egy sziklát, a Puma felfüggesztése annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni. Jourdan Serderidis is megállt a pályán, az autója az utat is elzárta.

A 30. születésnapját ma ünneplő Takamoto Katsuta sem lehet boldog, miután a mai harmadik gyorson borult. A páros nem sérült meg.

Az élen eddig egy Esapekka Lappi-Sébastien Ogier csata bontakozik ki. A finn kettőt nyert meg a mai eddigi három szakaszból, a francia pedig egyet. Így Lappi 1,4 másodperc előnnyel várhatja a Mexikó Rally mai további öt szakaszát.

A harmadik helyen álló Elfyn Evanst mindössze 0,6 másodperc lemaradással követi Dani Sordo. Mögötte csapattársa, Thierry Neuville található. Kalle Rovanpera a szerviz előtti utolsó gyorson eltalált valamit a Toyota hátuljával és turbó problémája is volt. Fél perces lemaradással a hatodik.
Mögötte már a WRC2 mezőnye található Gus Greensmith, Adrien Fourmaux és Oliver Solberg sorrendben.

WRC Mexikó Rally állása 5. szakasz után ITT tekinthető meg.