Skip to content
Főoldal / WRC / Lappi: Nem hiszem, hogy megnyerhetem a Finn Rallyt

Lappi: Nem hiszem, hogy megnyerhetem a Finn Rallyt

Lappi Toyota Yaris WRC
Fotó: Red Bull

A Toyota Yaris WRC-be visszaülő finn versenyzőt sokan a verseny egyik favoritjának tartják. Ő azonban másképp látja.

Esapekka Lappi a tavalyi szezon után először fog WRC-vel indulni az októberi Finn Rallyn. Lappi a Toyota Yaris WRC volánja mögött 2017-ben nyerni tudott a Jyväskylä központú versenyen, de most elképzelhetetlennek tartja ezt.

„Nagyszerű érzés vezetni az autót. Van néhány változás az autón, de alapvetően ugyanaz az autó, mint amit korábban is vezettem, így jól éreztem benne magam” – mondta az első teszt után Lappi.

„A sebesség hihetetlen volt. Elképesztő a sebesség, amivel be tudod venni a kanyarokat. Ez az amihez idő kell, hogy meglegyen az önbizalom. A tempónk jó volt a teszten, de ez nem ugyanaz mint az első gyorsasági. Ez a trükk, hogy a sebességet és a magabiztosságot a tesztről átmentsük a versenyre” – folytatta a 30 éves versenyző a WRC hivatalos honlapjának.

„Megváltoztattuk a teszten az útvonalat és amikor az új nyomvonalon mentem hezitáltam. Ezért mondom, hogy nem nyerhetem meg a Finn Rallyt. Ha habozol nem nyerhetsz ezen a versenyen. Nem ésszerű azt gondolni, hogy 10 hónap kihagyás után visszaülők a WRC-be és harcolhatok a győzelemért egy ilyen versenyen” – zárta Lappi.

Lappival ellentétben Craig Breen első WRC győzelmére hajt a Finn Rallyn.