Skip to content
Főoldal / WRC / Lappi: Egy száraz Monte “egyszerűbb” lenne

Lappi: Egy száraz Monte „egyszerűbb” lenne

Hyundai 2023
Fotó: Hyundai Motorsport

A finn versenyző első versenyére készül a Hyundai Motorsport színeiben és örülne, ha nem változnának folyton a körülmények az első versenyén.

„Egyértelműen egyszerűbb, ha száraz a Monte-Carlo Rally és egyenletesek a körülmények. Ezt már korábbról tudom – amikor egy új autót próbálsz megtanulni, könnyebb, ha az időjárás nem változik állandóan. Amióta utoljára a Montén versenyeztem, azóta visszaköltözött Monacóba a verseny, és tavaly kevesebb hó és jég volt. Egyszerűbb lenne, ha megint ilyen lenne” – kezdte Lappi.

„Meg kell mondanom, nem a legkellemesebb érzés sötétben, slick gumikon, potenciálisan jeges körülmények között felmászni a hegyre! Van benne izgalom, de van benne egy kis félelem is” – folytatta a 32. születésnapját ma ünneplő finn.

Lappi 2020 után indul újra a Monte-Carlo Rallyn. Továbbá a negyedik Montéja lesz a negyedik különböző WRC-vel/Rally1-es autóval.

„Izgatottan várom, hogy egy új csapattal vágjak bele ebbe a kalandba. Még csak egy tesztnapom volt aszfalton, de nyitott fejjel megyek oda, és nem adom fel, mielőtt még elkezdtük volna. Bízom benne, hogy jó tempót tudunk majd diktálni – talán nem az első szakaszon, de az biztos, hogy sokat fogunk fejlődni a hétvége során, és remélhetőleg jól fogunk végezni.”

A 2023-as Monte-Carlo Rally csütörtök este két gyorsaságival veszi kezdetét.