Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Laia Sanz: Mindig is szerettem kilépni a komfortzónámból

Laia Sanz: Mindig is szerettem kilépni a komfortzónámból

Laia Sanz Mini
Fotó: X-raid

A motorról autóra váltó spanyol hölgy beszélt az új kihívásról.

Laia Sanz tizenegyszer indult a Dakar Rallyn motorral és minden évben célba ért. Ráadásul minden évben megnyerte a női értékelést. 2015-ben érte el a legjobb eredményét, akkor a kilencedik lett. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2022-es Dakar Rallynak egy Mini ALL4 Racing volánja mögött fog nekivágni.

„11 versennyel a hátam mögött úgy gondolom olyan dolgokat értem el, amire soha nem számítottam. Nagyszerű eredmények, nagyon jó tapasztalatok, de kemények is, különösen az elmúlt években az egészségügyi problémáim miatt, és úgy gondolom, hogy több okból is ideje volt váltani” – kezdte a születésnapját ma ünneplő Sanz.

„Úgy gondolom, hogy a Dakaron az X-raid MINI All4 Racinggel való debütálásom biztosítékot ad arra, hogy ne legyenek gondok. Mindenekelőtt megpróbálok célba érni – aminek a fő célnak kell lennie – , hogy a lehető legtöbbet tanuljak, és megpróbáljuk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani”- zárta Sanz.

Navigátora, az olasz Maurizio Gerni szintén motorról váltott autóra. 2018-ban és 2019-ben is megnyerte a maraton kategóriát. Tavaly vezette az Original by Motul kategóriát, amikor három nappal a vége előtt balesetet szenvedett. Már készült a visszatérésre, amikor Sanz megkereste és végül nem tudott nemet mondani az ajánlatára.

A páros jelenleg a Hail Bajan versenyez (fenti képen) Sazúd-Arábiában, hogy minél jobban felkészüljenek a 2022-es Dakarra.