Skip to content
Főoldal / Gokart / Krózser Menyhért a WSK Open Cupon bizonyíthat

Krózser Menyhért a WSK Open Cupon bizonyíthat

Menya
Fotó: MHH Kart Team

Két héttel a sikerese FIA gokart világbajnokság után a WSK Open Cupon újra bizonyíthat Krózser Menyhért. A HUMDA Academy versenyzője idén tölti első szezonját az OK kategóriában, de ahogyan a vb-n is láthattuk, nagyon jó formában van.

Az FIA Európa és világbajnokság után visszatér az OK mezőny a WSK sorozathoz, amelynek az idei utolsó egy futamos rendezvényét, az Open Cupot, szeptember 28-a és október 2-a között rendezik az olaszországi Lonatóban. 

A verseny érdekessége lesz, hogy az FIA rendezvényeken használt MG versenyabroncsok után visszatér a mezőny a Lecont gumikhoz, amelyek merőben más vezetéstechnikát igényelnek. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Krózser Menyhért számára ez lesz a harmadik verseny a DPK Racing színeiben, amellyel egy olasz bajnokit és a világbajnokságot teljesítette. Mind a két futama nagyon jól sikerült, ezért méltán bizakodó az Open Cup előtt. 

„Nagyon jól sikerült a világbajnokság és azt a lendületet szeretném most tovább vinni a WSK Open Cupra is – mondta Krózser Menyhért. – Ez az első szezonom az OK kategóriában, ami rettenetesen erős, az első húszból bárki képes a győzelemre. 

Év elején az volt a célom, hogy bekerüljek az első húszba. Ez a világbajnokságra sikerült. Ott abszolút az élmezőnnyel tudtam harcolni. Éppen ezért nagyon várom a hétvégi versenyt. 

Tavasz óta MG gumikkal versenyeztünk az FIA rendezvényeken, most visszatérünk a Leconthoz. Az év elején már mentem ilyen gumikkal, úgyhogy ez nem okoz gondot, egy-két szabadedzés elég lesz ahhoz, hogy visszaszokjak. 

A vb után azt a célt tűztem ki, hogy az OK kategóriában az első tízben szerepeljek, ezt szeretném most megvalósítani.“

Program: WSK Open Cup, Lonato (OK kategória):

Szerda, szeptember 28. 
09:05-től szabadedzés

Csütörtök, szeptember 29.
09:05-től szabadedzés

Péntek, szeptember 30.
10:45 szabadedzés 
12:30 időmérő
17:20 előfutam 1

Szombat, október 1.
09:45 warm-up
12:20 előfutam 2
16:00 előfutam 3

Vasárnap, október 2. (élő tv-közvetítéssel)
10:25 warm-up
12:30 elődöntő
15:30 döntő

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., GR Motorsport