Kristoffersson és Szabó Krisztián nyert Rigában

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A lettországi rallycross Vb és Eb összefoglalója, amelyen új világbajnokot avattak és szép magyar sikerek születtek.

A lettországi rallycross Vb fordulón a kvalifikációs futamok után Kristoffersson neve mellett állt a legtöbb pont, őt Loeb és Ekström követte. A WRX mezőnyének egyetlen magyar indulója, Lukács “Csucsu” Kornél a 17. helyen zárt, így éppen csak lemaradt a pontszerzésről.
Kristofferssont a továbbiakban sem lehetett megállítani és megnyerte az első elődöntőt a címvédő Ekström előtt. A második elődöntőben Loeb nyert, őt Nico Müller követte. Solberg egyetlen kört sem tudott teljesíteni.
A döntőben sem bírtak Kristofferssonnal, így a VW-s versenyző sorozatban harmadik versenyen szerezett maximális pontszámot. Ezzel behozhatatlan előnyre tett szert és világbajnok lett! Ekström lett a második, megelőzve Loeböt. Élete második WRX futamán a döntőig menetelt a DTM-ből átrándult Nico Müller, ott hatodik lett.

A Supercar Európa-bajnokságon a kvalifikációs futamok során a 28 fős mezőnyben Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás mindig az első 12-ben voltak, annak is inkább az első felében. Sőt a Q4-et a peugeotos magyar versenyző nyerte. A futamok után Marklund neve állt a tabella élén, megelőzve Kiss Pál Tamást. Kárai Tamás a 7. helyről várta a folytatást.
Marklund nyerte az első elődöntőt, itt Kárai a harmadik lett. A második elődöntőt KPT nyerte.
A döntőben sem lehetett Marklundot megállítani, így a maximális pontszámmal nyerte meg a versenyt és az Európa-bajnokságot. Larsson lett a második, őt Kiss Pál Tomi követte. Kárai Tamás a hatodik lett.
Kiss Pál Tamás úgy utazott Lettországba, hogy az Eb év végi harmadik helyét szeretné megszerezni és ez sikerült is neki!

A S1600-as Eb-n a kvalifikációs futamok után Szabó Krisztián a 4. helyen, Marton Gergely a 8. helyen állt. Mózer Attila csak az első futamot tudta teljesíteni, így a 28. lett. Az első elődöntőt Baciuska nyerte. A második elődöntőt Szabó Krisztián húzta be, Marton Gergely a negyedik lett. A döntő nem sikerül jól Marton számára, egy kört sem tudott megtenni, így hatodik lett. Szabó Krisztiánnak annál jobban ment, ő megnyerte a lettországi versenyt! A bajnokságban 12 pont az előnye Baumanis előtt egy futammal a vége előtt.