Skip to content
Főoldal / ERC / Kristensson magyar csapattal indul az Eb-n

Kristensson magyar csapattal indul az Eb-n

Tom Kristensson
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

A svéd versenyző új autóval és új csapattal vág neki az ERC 2023-as szezonjának. Dolgozik rajta, hogy minden versenyen rajthoz tudjon állni.

Tom Kristensson pályafutása kezdetén az ERC-t használta dobbantónak. Miután 2018-ban második lett a Junior ERC-ben, átkerült az FIA Junior WRC-be, amelyet 2020-ban meg is nyert. Ez a siker végül ahhoz vezetett, hogy 2021-ben az M-Sport Forddal gyárilag támogatott WRC2-es versenyzőjeként versenyezhetett.

Az elmúlt szezonban visszatért az ERC-be egy rész szezonra, és egy Hyundai i20-assal debütált a bajnokság legmagasabb kategóriájában. A siker azonnal jött, és a Lengyel Rallyn az összesített második helyen végzett, miközben a lengyel bajnok is lett.

A 31 éves Kristensson megerősítette részvételét a szezonnyitó Rally Serras de Fafe (március 11-12.) versenyen, és keményen dolgozik azon, hogy támogatást szerezzen a teljes szezonra. Az évet a Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 Rally2-vel tervezi. Navigátora továbbra is honfitársa, Andreas Johansson lesz.

„Őszintén szólva eléggé kimerült vagyok. Őrült idő volt megszervezni ezt a projektet, és még messze nincs vége. De ennek ellenére szuper izgatott vagyok, hogy megcsinálhatom ezt a nagyon szép versenyt és bajnokságot. Nagyon boldog vagyok és hálás a sok támogatásért, amit kaptam” – mondta Kristensson az ERC hivatalos honlapjának.

Fotó: facebook.com/tomkristenssonmotorsport
Fotó: facebook.com/tomkristenssonmotorsport