Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Korábbi Dakar-győztessel tér vissza a Team De Rooy

Korábbi Dakar-győztessel tér vissza a Team De Rooy

Team De Rooy Dakar Rally 2022
Fotó: Team De Rooy

Megnevezte négy versenyzőjét a holland kamionos csapat a 2022-es Dakar Rallyra. Gerard De Rooy nem indul jövőre sem.

A koronavírus keményen érintette a Team De Rooy-t. Eredetileg öt kamionnal indultak volna idén januárban a Dakaron, végül nem álltak rajthoz Szaúd-Arábiában.

A Team De Rooy négy teljesen új kamionnal vág neki a 2022-es Dakar Rallynak négy holland egységgel. A korábban már bejelentett Mitchel van den Brink mellé Janus van Kasteren jr és Hans Stacey csatlakozik a Petronas Team De Rooy Iveco színeiben. Míg a Mammoet Team De Rooy Iveco Martin van den Brinkkel áll rajthoz Szaúd-Arábiában. A tapasztalt és a fiatal versenyzők ezen elegyével a csapat komolyan bele akar szólni a dobogós helyek sorsába.

Hans Stacey visszatérése és Martin van den Brink csatlakozását nyugodtan nevezhetjük meglepőnek. Mindketten egy érzelmes és viharos időszak után csatlakoznak a csapathoz. Eredetileg a nemrég tragikusan elhunyt Ton van Genugten és Federico Villagra indult volna a csapattal.

„Ton halála után kerestek meg, hogy vezessem az egyik kamiont. Érzelmesnek találtam a kérést, de megtisztelőnek is. Nem hagyhatom ki ezt a lehetőséget. Ráadásul a Kamaz gyári csapata után a Team De Rooy a legtöbb tapasztalattal rendelkező csapat” – kezdte az 51 éves Martin van den Brink.

Számára az is nyomós ok volt, hogy fia, Mitchel is a csapattal indul. „Nagyszerű lehetőség ez a jövőre nézve mind nekem, mind a fiamnak. De Rooy lehetőséget ad a fiatal pilótáknak, például Mitchelnek és a tapasztalt versenyzőknek mint Janus van Kasterennek is. Ez gyönyörű. A jövőbe akarok tekinteni, és Mitchelnek lehetősége lesz tovább fejlődni.”

Hans Staceyvel a hollandok egyik legsikeresebb versenyzője csatlakozik a csapathoz. Stacey tizenegyszer indult a Dakaron, 2007-ben megnyerte a versenyt, 2006-ban és 2012-ben is a dobogón végzett.
„Mindig tervben volt, hogy újra induljak a Dakaron. A szaúd-arábiai verseny nagyon vonzó számomra, és egy jó kamionnal az öt év kihagyás ellenére is versenyképes lehetek. Fitt vagyok és motivált ” – mondja a 62 éves Stacey, aki hetente kétszer megtalálható Erik van Loon fitneszteremében.

„Nagyszerű lesz versenyezni egy teljesen holland csapattal, négy erős versenyzővel” – mondja a 35 éves Van Kasteren. „Még egy Dakar-győztes is van a csapatban! Jól ismerjük egymást, és csapatként ambiciózusak vagyunk. Remélem, jól tudunk együttműködni. Az új Iveco Powerstar nagy előrelépés. Én már nagyon várom a versenyt.”

Mitchel van den Brink 2019-ben indult először a Dakaron, akkor apukájának, Martin van den Brinknek volt a szerelője, ahogyan egy évvel később is. 2021-ben már a volánnál ült és a 19. helyen zárt Szaúd-Arábiában a Mammoet Rallysport Volvojával.

Korábban arról szóltak a holland lapértesülések, hogy a csapatvezető Gerard De Rooy fogja vezetni a csapat egyik kamionját, végül nem így lesz.

A Team De Rooy a jövő héten mind a négy kamionnal Marokkóban fog tesztelni.