Skip to content
Főoldal / ERC / Kopecky sorozatban ötödszörre nyerte a Barumot

Kopecky sorozatban ötödszörre nyerte a Barumot

Fotó: ERC

Ingram vette át a vezetést az ERC pontversenyében.

Jan Kopecky a Barum Rally mai hat szakszán tovább növelte az előnyét, végül másfél percet vert a másodikra. Egész nap nagy csata dúlt a második helyért Chris Ingram és Filip Mares között, délután minden gyors után helycsere volt közöttük. Végül Filip Mares lett a második, 0,3 másodperccel megelőzve Chris Ingramot.

Kopecky győzelmével megnyerte a Cseh Rally Bajnokságot, ez a hetedik cseh bajnoki címe. A Barum Rallyn zárult az ERC1 Junior bajnokság, amit Mares nyert.

Tegnapi defektje után a hetedik helyről várta a vasárnapot Nikolay Gryazin, a mai második gyorson azonban hatalmasat esett. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

Alexey Lukyanuk ma szuper rallyval folytatta, az utolsó gyorson ismét defektet kapott. Az ERC pontversenybeli riválisa, Lukasz Habaj ma el sem rajtolhatott, miután a tegnapi utolsó előtti gyorson fának csúszott és megsérült a bukócső. A pontversenyben Chris Ingram vette át a vezetés, Lukyanuk és Habaj előtt.

A magyarok közül egyedül a Csomós Miklós-Nagy Attila páros látta meg a Barum Rally célját. A peugeotos kettős abszolút 22. és ERC3 8. lett.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón ma mégsem tudott szuper rallyval visszaállni, mivel nem tudták a VW Polo GTI R5-öt megjavítani.
Klausz Kristóf és Csányi Botond visszaállt szuper rallyval, ma sem tudták befejezni a napot, a mai negyedik gyorson kiestek.

Barum Czech Rally Zlín 2019 végeredménye IDE kattintva megtekinthető.