Skip to content
Főoldal / ERC / Kopecky: Ez csak egy szám

Kopecky: Ez csak egy szám

Jan Kopecky Barum Czech Rally Zlín 2022

A rekordnak számító tizedik alkalommal nyerte meg a Barum Czech Rally Zlínt a Skoda sztárja, de kitart mellette, hogy nem érdeklik a számok.

Jan Hloušek navigátorával a szombati második gyorson (Držková) közel 20 másodperccel voltak gyorsabbak mint a második Filip Mares, Az összetettben is ekkor álltak az élre, 22,9 mp-vel Adam Brezik előtt, ezzel alapozták meg a sikerüket. A versenyt végül 37,6 másodperc előnnyel nyerték Mares előtt. Ezzel Kopecky tizedik alkalommal nyerte meg a Barum Rallyt (Vagy tizenegyedik alkalommal, ha a 2004-es Skoda Fabia WRC-vel aratott győzelmét is számoljuk, amivel nem volt abszolútban értékelhető.)

“Ez csak egy szám” – kezdte Kopecky az ERC hivatalos honlapjának, amikor emlékeztették a rekordjára. “Nagyon örülök, hogy ilyen sikeresek vagyunk itt, de ez mind a csapatunknak, a navigátoromnak és a körülöttem lévő embereknek köszönhető.”

“Sok szempontja van a sikernek, és azt kell mondanom, hogy talán ez volt az egyik legnehezebb győzelem, mert a körülmények nagyon őrültek voltak.”

Jan Kopecky Barum Rally 2022
Jan Kopecky Barum Rally 2022 A galéria megtekintéséhez kattints a képre.

Kopeckynek igaza van. A körülmények őrültek voltak idén. Amikor Zlínbe érkezik az ERC mezőnye, az időjárás és a gumik mindig óriási beszédtéma.

A szombati első kör rendkívül változatos volt, az egyik percben napsütés, a másikban heves esőzések voltak. Eközben a vasárnap egy kicsit egyenletesebb volt – eső, eső és, sejtitek, még több eső. De ettől különleges a Barum Czech Rally Zlín.

“A körülmények itt soha nem könnyűek. Folyamatosan változott, különösen vasárnap, mert tényleg tele volt vízzel minden egyes szakasz. Amikor a levágások nedvesek, tele vannak sárral, és a sár mindig kijön az útra, ami még csúszósabbá teszi az utat.”

A 40 éves cseh versenyző mindössze négy szakaszt nyert a 13-ból, a következetesség volt a kulcs momentum a sikerében.