Skip to content
Főoldal / WTCR / Kiszáll a Sébastien Loeb Racing a WTCR-ből

Kiszáll a Sébastien Loeb Racing a WTCR-ből

A VW után a csapat is megerősítette a kivonulását.

Az már egy ideje tudott volt, hogy a VW 2020-ban nem indít gyári támogatott csapatot a túraautó-világkupán. Az elmúlt években a Sébastien Loeb Racing (SLR) futtatta a Volkswagen Golf GTI TCR-eket a bajnokságban, tavaly Johan Kristoffersson, Rob Huff, Medhi Bennani és Benjamin Leucther voltak a versenyzőik.

A VW kiszállása után voltak olyan spekulációk, hogy a Sébastien Loeb Racing egy privát WTCR program keretében maradna a sorozatban és az egyik versenyzőjük Bennani lenne. Ma az SLR hivatalosan is megerősítette, hogy idén nem lesznek ott a rajtrácson.

„Sajnos nem indulunk idén a WTCR-ben.”-mondta Jean-Philippe Nicolao, a csapat technikai menedzsere. „Szeretnénk a túraautózásban folytatni és kamatoztatni az elmúlt hat évben szerzett tapasztalatokat. Vizsgáljuk a lehetőségeket.”

Közben a Sébastien Loeb Racing keresi a versenyzőjét egy esetleges ERC programhoz és a hírek szerint ők fogják felkészíteni kilenc rally világbajnoki futamra Pierre-Louis Loubet Hyundai i20 WRC-jét.

A Sébastien Loeb Racing 2015 és 2017 között Citroënnel versenyzett a WTCC-ben, majd 2018-tól Volkswagennel indultak a WTCR-ben. Tavaly Kristoffersson volt a legjobbjuk, aki a bajnokság ötödik helyén végzett.