Skip to content
Főoldal / WRC / Kiszáll a Citroen?

Kiszáll a Citroen?

Fotó: Red Bull

Ogier mellett Lappi is a Toyotánál?

Ott Tanak Hyundaihoz való szerződése eddig nem mozgatta meg túlságosan a pilótapiacot. Ennek egyik oka lehet, hogy a Toyota kivár valamire. Ez a valami a Citroen WRC-ből való kiszállása lehet.

Az Autosport ma megszellőztette, hogy a francia gyártó lehet már jövőre sem lesz ott a rally világbajnokságon, annak ellenére, hogy Sébastien Ogiernek és Esapekka Lappinak is érvényes szerződése van.

A Citroen 2017-ben tért vissza a WRC-be, de azóta inkább csak küszködtek. Idénre leigazolták Ogiert, ő harmadik lett a világbajnokságon, akárcsak a csapat. A döntést hozok lehet, hogy ezt unták meg. Valamint vélhetően nagyobb figyelmet akarnak fordítani a Formula-E-re. Egyes hírek szerint a Peugeot tegnapi bejelentésének is – mely szerint visszatérnek a WEC-be – köze lehet hozzá.

Amennyiben a Citroen valóban kiszáll Ogier elérhető a Toyota számára. Kérdéses, hogy a francia világbajnok akarja-e folytatni, hiszen korábban úgy nyilatkozott a 2020-as lenne az utolsó szezonja. Ogier mellett Lappinak is egy lehetőség, hogy visszatérjen korábbi munkaadójához. A hírek szerint a Toyota egy héten belül bejelentheti a versenyzőit.

Ha a Citroen kiszállna jövőre csak kilenc gyári autó lenne a mezőnyben.