Skip to content
Főoldal / Kamion Eb / Kiss Norbi nyert a Nürburgringen

Kiss Norbi nyert a Nürburgringen

Fotó: ETRC

Kétszer is a dobogón pezsgőzhetett Németországban.

Kiss Norbi úgy érkezett a Nürburgringre, hogy a megelőző három versenyhétvége mindegyikén dobogóra állhatott. A sorozat most sem szakadt meg miután a szombati első versenyen a negyedik helyről rajtolva hamar megelőzte Sascha Lenzt. A kockás zászló a harmadik helyen intette le a Tankpool24 Racing magyar versenyzőjét. A futamot Jochen Hahn nyerte Antonio Albacetet megelőzve.

A fordított rajtrácsos verseny már nem sikerült ilyen jól Kiss Norbi számára. A rajtnál vesztett pár pozíciót, amit hamar visszaszerzett. Később azonban félreértették egymást Anthony Janieccel és összeütköztek. A Mercedesben eltörött a lengéscsillapító, így Norbinak ki kellett állnia. A futamot Adam Lacko nyerte.

Vasárnap a második helyről várhatta a zöld jelzést Kiss Norbi. Sascha Lenz kitolta a magyar kamionost, aki a 15. helyig esett vissza. Onnan a hetedik helyig zárkózott fel. Jochen Hahn nyert ismét, a címvédőnek ez volt idei nyolcadik győzelme.

A fordított rajtrács miatt Norbi ismét a második pozícióból indult. Sascha Lenz ezúttal finomabban lökte meg és meg tudta tartani a pozícióját. Norbi megvárta míg az előtte autózó Andre Kursim hibázika síkánnál és akkor átvette a vezetést. Norbi idei második győzelmét aratta, ráadásul ezt a csapat hazai pályáján. Kursim és Albacete állhatott még fel a dobogóra.

A kamion Eb augusztus utolsó és szeptember első napján a csehországi Mostban folytatódik.