Főoldal / Kamion Eb / Kiss Norbi kamionos Európa-bajnok

Kiss Norbi kamionos Európa-bajnok

20141011_7 Ma Le-Mansban Kiss Norbi, az OXXO Energy Truck Race Team versenyzője felért a csúcsra és Európa-bajnok lett!

Az eddigi legjobb magyar eredmény a kamion Európa-bajnokságon Krasznai János nevéhez fűződött aki, 1989-ben 3. lett az év végén. Az már a hétvége előtt biztos volt, hogy Norbi ezt beállítja, hiszen a 3. helynél rosszabb helyen nem végezhetett.

Szombaton megszerezte a pole-t majd az első futamon is magabiztos győzelmet szerzett. A második futamon a 3. helyen végzett. Ezzel 13 pont előnye volt Hahnnal és 21 pont Albacetevel szemben a mai versenyek előtt. Vasárnap is a poleból indulhatott az első futamon. A vizes pályán zajló versenyen sem, hagyott kétséget afelől, hogy ő a leggyorsabb és így stílusosan győzelemmel lett Európa-bajnok!

Fotó: OXXO Energy Truck Race Team

Kiss Norbi az Astra Kupa, a Renault Clio Kupa, a Seat Leon Szuperkupa és a Swift Kupa megnyerése után 2011-ben csatlakozott a kamion Európa-bajnokság mezőnyéhez. Az utolsó három futamon indult csak, de megszerezte első győzelmét és az FIA az Év újoncának választotta. 2012-ben már 5 futamgyőzelmet szerzett és 10. helyen végzett a bajnokságban. Tavaly már 4. volt, míg idén felért a csúcsra.

Reméljük jövőre már a Hungaroringen szoríthatunk nekik!

Szép volt Norbi! Szép volt OXXO Energy Truck Race Team!