Skip to content
Főoldal / WRC / Kiderült meddig lesz biztosan WRC futam Horvátországban

Kiderült meddig lesz biztosan WRC futam Horvátországban

Ogier Croatia Rally
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A szervezők megkötötték az új szerződésüket és elárultak néhány információt az idei versenyről.

2021-ben látogatott először a rally világbajnokság (WRC) mezőnye Horvátországba. Az első Horvát Rallyt Sébastien Ogier nyerte 0,6 másodperccel csapattársa, Elfyn Evans előtt.

A szervezők tegnap megerősítették, hogy megkötötték az új szerződést, melynek értelmében 2024-ig biztosan minden évben lesz WRC futam Horvátországban.

Daniel Saskin, a Szervező Bizottság elnöke: „Először is szeretnék köszönetet mondani Zágráb önkormányzatának, a kormánynak, a régióknak és minden szponzornak, akik lehetővé tették ezt a nagyon fontos megállapodást. Mindannyiunk számára nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen fontos sport rendezvény Horvátországban zajlik. Az új szabályok a fenntarthatóságra helyezték a hangsúlyt, olyan új technológiákkal, amelyek az egyre magasabb biztonsági előírásokkal kombinálva kevésbé károsítja a környezetet, de látványos versenyt garantálnak.”

A 2022-es Horvát Rallyról annyit elárultak, hogy öt megyében fog zajlani a 20 szakasz. A szervizpark, a rajt és célceremónia ismét Zágrábban lesz. A szervezők 300 000 szurkolót várnak a helyszínre.

A szervezők beszámolója szerint a tavalyi Horvát Rally 42,5 millió eurós bevételt generált.