Skip to content
Főoldal / WRC / Kettős Toyota vezetés a Montén

Kettős Toyota vezetés a Montén

Toyota Monte-Carlo Rally 2023
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

A Monte-Carlo Rally csütörtök esti két gyorsaságijának az összefoglalója.

Az élmezőny egységesen a lágy Pirelliken vágott neki a Monte-Carlo Rally csütörtök esti két szakaszának. Az eltérés abban volt, hogy ki lágyat, ki szuperlágyat vitt magával pótkerék gyanánt.

Az első, Col de Turinin megtartott szakaszon Sébastien Ogier autózta a leggyorsabb időt a Toyota GR Yaris Rally1 Hybriddel. A francia a másodikon is nyert, így 6 másodperc előnnyel zárta a csütörtök estét csapattársa, Elfyn Evans előtt. Ott Tanak a harmadik, már az első gyorsra vezető etapon elektronikai gondja volt a Ford Puma Rally1 Hybriddel és nem volt ötödik fokozata.

Mindössze egy tizeddel marad el az észttől a Hyundai legjobbja, Thierry Neuville. A belga egy harmadik idővel kezdett, de a második szakaszon egy jeges részen lecsúszott az útról és lefulladt az autó. Ezzel elmondása szerint 7-8 másodpercet veszített. A címvédő Kalle Rovanpera az ötödik helyről várhatja a Monte-Carlo Rally folytatását. A finnek volt egy meleg pillanata a második gyorson (később Neuville ott csúszott ki).

Dani Sordo már nagyobb, fél perc feletti hátránnyal a hatodik, akit Pierre-Louis Loubet és a szemlátomást biztonságit autózó Esapekka Lappi követ. Takamoto Katsuta közel egy perces lemaradással a kilencedik, a japánnak a kézifékkel volt problémája.

A verseny első kiesője Sami Pajari lett, aki a WRC2-ben indult volna a Toksport által felkészített Skoda Fabia RS Rally2-vel. A fiatal finn azonban ételmérgezést kapott, így a távolmaradás mellett döntött.

WRC Monte-Carlo Rally 2023 állása a csütörtöki nap után ITT tekinthető meg.

Írta: Szabó Tamás