Skip to content
Főoldal / ERC / Kettős magyar győzelem Rómában

Kettős magyar győzelem Rómában

Fotó: ERC

A Rally di Roma Capitale összefoglalója és egy videó a versenyről.

A Rally di Roma Capitale vasárnapi napjának Alexey Lukyanuk vághatott neki az élről, előnye 15,8 másodperc volt az olasz Giandomenico Basso előtt.
Rögtön a mai első szakaszt törölni kellett biztonsági okok miatt. Ennek Basso érthetően nem örült, mivel így eggyel kevesebb gyors alatt kellett ledolgozni a hátrányát. Ezután az olasz minden szakaszon egy kicsit csökkenteni tudta a hátrányát, a 12. gyors után már csak 6,7 mp volt a lemaradása. A következő különpróbán Paolo Andreucci bukott és az autója elzárta, az utat, ami miatt a szakaszt törölték. Ekkor már Basso valószínűleg beletörődött, hogy nem lesz meg a győzelem. Lukyanuk saját bevallása szerint is a biztonságos célba érésre koncentrált ma. Ez a győzelem fontos a számára, mivel a bajnokságot vezető Magalhaes csak ötödik lett. Grzegorz Grzyb a mai első gyorson lépett előre a harmadik helyre, amit aztán a verseny végéig meg is tudott tartani.

Az ERC2-ben kettős magyar győzelem született. Ifj. Érdi Tibor és Papp György szombaton küzdött a technikával. A differenciálművel is voltak gondok és volt, amikor a fék sem működött megfelelően a Mitsubishi Lancer EVOX-en. Az ötödik gyorsra az argentin Juan Carlos Alonso átvette a vezetést a magyar duótól. Alonso vezetése azonban kérészéletűnek bizonyult. A következő szakaszon két defektet is kapott, de csak egy pótkerék volt nála, így fel kellett adnia a versenyt. Ezzel újra Érdiék kerültek az élre, amit már nem is engedtek ki a kezükből. Abszolútban a 22. helyen értek be. Győzelmükkel újabb lépést tettek a címvédés felé. Életük első ERC2 versenyén a második helyezettnek járó kupákat vehette át Juhász Csaba és Juhász Zsolt. Ők abszolútban a 33. helyen értek be.

ERC Rally di Roma Capitale 2018 végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.

Az ERC küzdelme augusztus 24-26. között Csehországban a Barum Rallyval folytatódik.