Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / Kétszeres Dakar-győztes tesztelte az M-Sport Dakarra szánt autóját

Kétszeres Dakar-győztes tesztelte az M-Sport Dakarra szánt autóját

M-Sport Dakar Rally
Fotó: M-Sport

Malcom Wilson még nem döntött, kik fogják vezetni a Ford Ranger T1+ versenyautókat, de minden lehetőséget megvizsgál.

A kétszeres Dakar Rally-győztes Nani Roma tesztelte az M-Sport Ford Ranger T1+ autóját, ami jövőre debütál a Dakaron. Roma, aki először 2004-ben nyerte meg a Dakart motorral, majd egy évtizeddel később megismételte a bravúrt az autós kategóriában. Az idei versenyt kihagyta, miután a 2022-es év nagy részét a rákból való felépüléssel töltötte.

Roma kulcsszerepet játszott a Prodrive által működtetett Bahrain Raid Xtreme program fejlesztésében, és a Hunter első, 2021-es indulásán az ötödik helyen végzett Szaúd-Arábiában.

Roma még mindig a Prodrive-val áll szerződésben. M-Sport főnöke, Malcolm Wilson azt mondta, hogy a spanyol egyike azon versenyzőknek, akiket fontolgatnak a jövő évi Ranger-ülésekért.

„Van egy nagy lista, fogalmazzunk így” – mondta Wilson a DirtFishnek. „Több ember kopogtat az ajtónkon, mint a WRC-ben. Még mindig tesztelünk, április végére újabb tesztet tervezünk Marokkóban, szóval még hosszú út áll előttünk, rengeteg munka vár ránk, de elégedettek vagyunk azzal, amit tanultunk, és elégedettek vagyunk a járművel elért eredményekkel.”

Wilson számára a Dakarra való felkészült megérkezés a fő cél.
„A cél az, hogy jövőre megpróbáljuk teljesíteni a Dakart, de sok múlik azon, hogy a szezon hátralévő részében hogyan alakulnak a tesztek” – mondta.

„Elsősorban a Woolridge-os (Neil Woolridge Motorsport – a szerk.) srácok fejlesztették az autót Dél-Afrikában, ők elég sokat dolgoztak, de Nani Roma is tesztelt nekünk a legutóbbi teszten.”

Wilson nem akart konkrét versenyzőket megnevezni, aki vezethetik a három autó bármelyikét, de azt elismerte, hogy a rali világ minden szegletéből érkezett érdeklődés.

„Nem kérdés, hogy ha meg akarjuk nyerni a Dakart, akkor szükség van a tapasztalatra. Nem kell mondanom, hogy kik vannak a listán. Van köztük néhány WRC-s, de hihetetlenül nagy az érdeklődés a Dakaron való indulás iránt. Be kell vallanom, hogy ez az egyetlen dolog, ami nagyon, de nagyon megdöbbentett – a versenyzők mennyisége, és úgy tűnik, mindannyiuknak van valamilyen formában költségvetése, hogy képesek legyenek valamit csinálni.”

A Red Bull fiatal versenyzője, Seth Quintero neve az idei Dakar során, az M-Sporttal is kapcsolatba került, de az amerikai pilóta szemérmes volt, amikor a DirtFish Szaúd-Arábiában faggatta a T1+ lehetőségéről.