Skip to content
Főoldal / WRC / Két versenyzőjével hosszabbított a Hyundai

Két versenyzőjével hosszabbított a Hyundai

WRC Arctic Rally Finland 2021
Fotó: Hyundai Motorsport

Mindkét versenyző több éves szerződést írt alá a csapattal.

A Hyundai Motorsport ma bejelentette, hogy Thierry Neuville-el és Ott Tanakkal is több éves szerződést írtak alá. Thierry Neuville az elmúlt hét évben ötször végzett a bajnokság második helyén és 13 versenyt nyert. 2019-ben és 2020-ban is hozzá járult a csapat gyártói világbajnoki címéhez. Ott Tanak 2020-ban világbajnokként csatlakozott a Hyundaihoz, idei első győzelmét februárban az Arctic Rally Finlandon szerezte.

„Az volt a szándékom, hogy folytassam a rali világbajnokságon a Hyundai Motorsporttal, és örömmel írok alá egy többéves szerződést a csapattal, amely a második családom lett. Azon túl, hogy nagyon jól érzem magam velük, eltökéltségük és győzelmi céljaik meggyőztek arról, hogy folytassam azt a fantasztikus utat, amelyet több mint hét éve kezdtünk együtt. A jövő évben érkező új kihívásokkal és a hibrid korszakkal kapcsolatos ambícióik szintén nagyon ígéretesek. Szeretem a rallyt, és nem állok készen arra, hogy abbahagyjam! Gyerekkorom óta álmodom róla, és a Hyundai-nak, valamint az erős motivációmnak, elkötelezettségemnek és elszántságomnak köszönhetően továbbra is a legjobbamat fogom nyújtani!” – mondta Neuville.

„Nagyon örülök, hogy 2022-től új szerződést írtam alá a Hyundai Motorsporttal. 2020 óta sok különleges pillanatot éltünk meg együtt, valamint átéltünk néhány nehezebb időszakot is. Az elmúlt két évben láttam a csapat elkötelezettségét és eltökéltségét a siker mellett, és biztos vagyok benne, hogy továbbra is mindenki a határait fogja feszegetni. A WRC új korszakába lépünk, mivel jön a hibrid éra, és ez azt jelenti, hogy mindenki tiszta lappal indul. A Hyundai Motorsport hatalmas tudással és tapasztalattal rendelkezik a hibrid és az elektromos technológiák terén, amelyek nagy szerepet fognak játszani, amikor elkezdjük fejleszteni az új Rally1-es autót. Alig várom a WRC új korszakát, de még mindig van feladatunk ebben az évben – a lehető legjobb eredménnyel zárjuk a WRC jelenlegi korszakát” – tette hozzá Tanak.