Skip to content
Főoldal / Dakar 2024 / Két új párossal indul a Toyota a 2024-es Dakar Rallyn

Két új párossal indul a Toyota a 2024-es Dakar Rallyn

Lucas Moraes és Seth Quintero Toyota Dakar 2024
Fotó: Kin Marcin / Red Bull Content Pool

A 2023-as Dakar meglepetés embere és a az idei T3 Lightweight Prototype kategória világbajnoka csatlakozik a csapathoz.

Mint arról korábban beszámoltunk, Nasser Al-Attiyah és a Toyota sikeres együttmüködése végetért. A Toyota ma bejelentett két párost a 2024-es Dakar Rallyra. Lucas Moraes és Seth Quintero vezetheti a Toyota GR DKR Hilux T1+ versenyautókat Szaúd-Arábiában.

A tereprali-világbajnokságon idén T3 Lightweight Prototype kategóriában világbajnok lett Seth Quintero. Ő az eddigi navigátorával, Dennis Zenzzel folytatja. Az amerikai versenyző a Red Bull Off-Road Junior Team első olyan versenyzője, aki lehetőséget kap a Dakaron a top kategóriában. 2021-ben ő lett a Dakar Rally történetének legfiatalabb szakaszgyőztese. Egy évvel később pedig megdöntötte az egy versenyen belüli legtöbb szakaszgyőzelem rekordját. Első versenye az új autóval a hétvégi Dubai International Baja lesz.

Lucas Moraes idén januárban letette a névjegyét, miután privát versenyzőként harmadikként zárt. A brazil versenyzőnek a korábbi motoros Armand Monleón fogja az itinert diktálni.

A bejelentés arra nem tér ki, hogy Nasser Al-Attiyah korábbi csapattársai, Giniel de Villiers és Henk Lategan marad-e a csapatnál.

A 2024-es Dakar Rallyt január 5-19. között rendezik.