Skip to content
Főoldal / WTCR / Két magyar győzelem a hungaroringi virtuális WTCR-en

Két magyar győzelem a hungaroringi virtuális WTCR-en

Báldi Gergő és Csuti Zoltán is futamot nyert.

20 szimulátorversenyző és 11 valódi versenyző alkotta a hungaroringi virtuális WTCR hétvége mezőnyét.

Az időmérőn Báldi Gergő 1:51.757-es idővel húzta be a polet. A kvalifikáció elképesztően szoros volt, Nestor Garcia 0.006, míg Moritz Löhner 0.008 másodperccel volt csak lassabb.

Az első 25 perces verseny rajtjánál Báldi jól jött el és megtartotta a vezetést. A 9. percben Nestor Girolami lökte meg hátulról Kevin Ceccon Alfa Romeóját, jelezvén, hogy haladna. Az előzés sem maradt el, majd ezt követően Esteban Guerrieri és Niels Langeveld esett rá a versenytársra, aki ekkor már csak a 21. helyen volt.

A verseny végére több szoros csata is kialakult. Az élen Báldi Löhner ellen védekezett, hátrébb Bánki Bence harcolt Jack Keithleyel, az első kanyarban meg is előzte a brit versenyzőt, aki visszaelőzött. Hátrébb Tiago Monteiro, Michelisz Norbert és Tassi Attila talált egymásra. Tassi nagy csatában megelőzte korábbi csapatfőnökét, de nem örülhetett neki sokáig, mivel hamarosan kizárták, miután nem töltötte le a boxutca áthajtásos büntetését.

A M1RA Esports versenyzője, Báldi Gergő nyerte végül a virtuális első futamot a Hungaroringen Löhner és Brzezinski előtt (fenti képen). Bánki Bence az utolsó körben a síkánban előzte meg Keithleyt, így negyedik lett. További magyar eredmények: Csuti Zoltán 8., Pinczés Ádám 11., Nagy Dávid 12., Zsupanek Bence 15., Barna Martin 18. lett.
A legjobb valódi versenyző Mato Homola lett a 18. helyen.

A fordított rajtrácsos második versenyen Heinemann simán eljött Wisniewski és Csuti előtt, majd egy hatalmas baleset történt.

Ahogy telt az idő Heinemannon egyre nagyobb lett a nyomás. Pár perccel a vége előtt Wisniewski kicsit megpöckölte Heinemannt az első kanyarnál, a német lecsúszott az ívről és hátrébb csúszott. Wisniewskit Csuti Zoltán egy parádés megmozdulással előzte meg a Mansellben. Csutit követte Dornieden a másik Lynk & Co-val és feljött a második helyre. Így a M1RA Esports másik versenyzőjét, Csuti Zoltánt is elsőként intette le a virtuális kockás zászló. Végül Heinemann a harmadik lett, akit Pinczés Ádám követett. További magyar eredmények: Bánki Bence 6., Báldi Gergő 8., Nagy Dávid 13., Barna Martin 14., Zsupanek Bence a 15. lett.

A valódi versenyzők közül Yann Ehrlacher végzett legelőrébb, a 17. lett.

Folytatás április 20-án a Slovakiaringen.