Skip to content
Főoldal / WTCR / Két argentin versenyzővel folytatja a Münnich Motorsport a WTCR-ben

Két argentin versenyzővel folytatja a Münnich Motorsport a WTCR-ben

A Honda ma bejelentette három versenyzőjét a Túraautó-világkupán.

Ma a Honda hivatalosan is bejelentette, hogy Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami lesznek a versenyzőik a WTCR 2019-es szezonjában. Ezzel három újabb név derült ki a #WTCR2019SUPERGRID-ből. A két argentin versenyző, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami a német All-Inkl.com Münnich Motorsportnál fog versenyezni.

Nestor Girolami 2015 és 2017 között versenyzett a WTCC-ben. Első évében a bajnokság két fordulóján, Szlovákiában és Portugáliában vett részt. 2016-ban már a Volvonál indult a japán futamokon, majd egy évvel később a svéd csapattal indult a teljes szezonban, ahol a kínai második futamon megszerezte egyetlen győzelmét.
„Tavaly Suzukában már eltöltöttem egy hétvégét a csapattal, és már akkor nyilvánvalóvá vált számomra, hogy meg van bennük a potenciál, hogy a bajnoki címért küzdjenek. Nagyon örülők, hogy Esteban lesz a csapattársam, vele nagyon jó a kapcsolatom. Már alig várom a teszteket.”-mondta Girolami.

Esteban Guerrieri már tavaly is az All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda Civic Type-R TCR-ét vezette, két győzelmet is szerzett a WTCR-ben.
„Tavaly volt néhány remek pillanat, beleértve a két győzelmet a versenynaptár legnehezebb pályáin (Nordschleife és Makaó). Nagyszerű lesz Bebuval (Girolami beceneve-a szerk.) egy csapatban versenyezni. Jó barátok vagyunk és az elmúlt években sokszor versenyeztünk egymás ellen. Rendkívül gyors versenyző és nagyon jó csapattárs, ami fontos, ha bajnokságot akarunk nyerni.”-mondta Guerrieri.

Tiago Monteiroról csak annyit közölt a Honda, hogy 2019-ben a WTCR teljes szezonjában rajthoz fog állni, de azt nem, hogy melyik csapat pilótájaként. Ez egyben azt is jelenti, hogy biztos, hogy nem az All-Inkl.com Münnich Motorsport fogja versenyeztetni mind a négy Honda Civic Type-R TCR-t. A Honda hamarosan bejelenti a negyedik versenyzőjét is, aki akár Tassi Attila is lehet. A fiatal versenyző korábban elmondta, hogy idén szeretne feljebb lépni a WTCR-be és ezt a lépést a Hondával szeretné megtenni.