Skip to content
Főoldal / ORB / Kedvenc magyar versenyén újra győzni szeretne a Citroënnel Mads Østberg!

Kedvenc magyar versenyén újra győzni szeretne a Citroënnel Mads Østberg!

Mads Ostberg
Fotó : duen.hu

A norvég-svéd duó az 55. Mecsek Rallye-n folytatja a hazai ralibajnokságban a szereplést.

Mads tavaly megnyerte a pécsi versenyt, de nem csak emiatt tartja kedvenc helyének a baranyai megyeszékhelyt. Ahogy mondja: fantasztikus atmoszférája van a városnak. A Citroën C3 Rally2-vel versenyző páros most is győzni szeretne és bíznak benne, hogy a csütörtökön 20 órakor a szervizparkban megrendezendő közönségtalálkozón nagyon sok szurkolóval beszélhetnek, fotózkodhatnak személyesen, és péntek délután és szombat egész nap még több néző lesz kint a pályák mellett.

Két versenyt lehet mínuszolni a nyolc futamos hazai ralibajnokságban. Az első két futamgyőzelem után Mads Østberg és Patrik Barth kihagyta a Dunakanyar Rally-t, ezzel lecsúszott a pontverseny harmadik helyére, de ezen a hétvégén tovább szeretné gyűjtögetni a pontokat 2020 exvilágbajnoka. Hiányzott Magyarország! A szurkolók, a csapat, a barátaim! Sajnos kihagytunk egy versenyt, de nagyon örülök, hogy újra itt lehetünk a kedvenc futamunkon!”

Az előző évben megnyerte Mads a pécsi futamot, de nem csak ezért tartja kedvencként számon a Mecsek Rallye-t. Boldog vagyok, hogy újra Pécsett versenyezhetünk! Fantasztikus atmoszférája van ennek a szép városnak, sok a ralikedvelő, nagyon jók a pályák és nagyon jó volt a tavalyi verseny! Örülök, hogy most először a magyarországi versenyzésem során, lesznek számomra is ismerős pályák, de izgatottan várom az új kihívásokat, az új gyorsasági szakaszokat is. Remélem, szép idő lesz és így még többen választják maguknak a ralit programnak és sokan jönnek megnézni a versenyt!”

A Tagai Racing Technology által felkészített Citroën C3 Rally2 versenyautót már csütörtökön délután, a hivatalos teszten láthatja a közönség, és még aznap este 8 órakor, egy nagyszabású közönségtalálkozót tartanak a rendezők a szervizparkban, ahol több, népszerű pilóta között ott lesz Mads és Patrik is. „Nagyon jó lesz találkozni a magyar szurkolókkal már a futam előtt is! Örülök, hogy van egy ilyen lehetőség, hogy a versenyt megelőző este beszélgethessünk. Bízom benne, hogy sokan ott lesznek a közönségtalálkozón!” Pénteken délután kezdődik a másfél napos száguldás, 10 gyorsasági szakasszal, összesen 138 versenykilométerrel. A szabályok szerint, a megnövelt versenytáv miatt, 1,2 szorzóval számolják a bajnoki pontokat, amiket a Mecsek Rallye-n érnek el a párosok. „Eddig nagyon jól állunk, igaz, már túl vagyunk a mínuszolt versenyünkön, de jó a tempónk és próbáljuk megtartani a ritmust és természetesen most is a győzelem a célunk!”

A csapat partnerei:
C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös