Skip to content
Főoldal / WRC / Katsuta teljes szezont megy a GR Yaris WRC Rally1-el

Katsuta teljes szezont megy a GR Yaris WRC Rally1-el

Rally Challenge Program Katsuta
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Újabb teljes WRC szezonnal folytatja a tapasztalat szerzést a japán versenyző.

A TOYOTA GAZOO Racing WRC Challenge Program versenyzője, Takamoto Katsuta a rally világbajokság 2021-es szezonjának az első három fordulóján az első hatban végzett. Majd Portugáliában és Szardínián a negyedik helyen zárt. A Szafari Rallyn pályafutása első dobogóját szerezte a WRC-ben Katsuta.

2022-ben a WRC izgalmas új korszakba lép a hibrid hajtás bevezetésével, és Katsuta a GR Yaris WRC Rally1 egyikét fogja vezetni mind a 13 fordulón egy új csapat, a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team Next Generation számára, amelyet a TOYOTA GAZOO fog üzemeltetni.

Navigátora Aaron Johnston lesz, akivel először a Finn Rallyn indultak együtt. Az ír véglegesen átvette a navigátor szerepet, amikor Dan Barritt kiszállt, miután kulcsszerepet játszott Katsuta fejlődésében az elmúlt három évben.

Takamoto Katsuta: „Ez a szezon nagyon jó volt számomra. Kezdetben lépésről lépésre haladtam, és az eredmények egyre jobbak voltak. Végül Kenyában a dobogón végeztünk, ami nagyon különleges érzés volt. Utána kicsit nehezebbek voltak a dolgok, de sokat tanulok ezekből a nehéz pillanatokból, és remélem, hasznos tapasztalat lesz a jövőre nézve. Várom a következő évet és az új generációs autókat, ami nagyon érdekes és kihívásokkal teli lesz. Sok minden fog változni, és nagyon izgatott vagyok, hogy lássam, milyen érzés lesz az autóban, és azt is, hogy mit érhetünk el. Alig várom, hogy Aaronnal folytathassam a munkát; már most is nagyon jó a kapcsolatunk, és biztos vagyok benne, hogy még jobb lesz ha több időt töltünk együtt. Nagyon szeretném megköszönni Dannek a 2016 óta nyújtott hatalmas támogatást. Enélkül a közösen elért jó eredményeket nem értem volna el. Rengeteg tanácsot adott nekem, sok vidám pillanatot éltünk át, és továbbra is szorosan együtt fogunk dolgozni az autón kívül. Köszönjük a TOYOTA GAZOO Racing támogatását. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a csapattal dolgozhatok, és továbbra is keményen fogok dolgozni, hogy jó eredményeket érjek el.”