Skip to content
Főoldal / WRC / Katsuta és Lappi is a hófalban végezte

Katsuta és Lappi is a hófalban végezte

Katsuta
Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az erős kezdés ellenére, egyikük számára sem a terveknek megfelelően sikerült a finnországi bemelegítés a Svéd Rallyra. Tanak nyerni tudott az észt versenyen.

Mivel a WRC-ben idén csökkentették a Rally1-es csapatok tesztelését, a Hyundai az újonnan szerződtetett Esapekka Lappit küldte a finn bajnokság második fordulójára, a havas Ralli Kuopio-ra. Ahol a Toyota versenyzője, Takamoto Katsuta csatlakozott hozzá, hogy felkészüljön a Svéd Rallyra.

Termesztésen ők diktálták a tempót a Rally2-es autókkal szemben. A napközbeni szerviznél négy szakasz után a finn 12,9 másodperccel vezetett a japán előtt. Az ötödik gyorson Katsuta egy hófalban ragadt, amivel 21 másodpercet veszített. A következő szakaszon már el sem indult a szivárgó hűtő miatt.

Az első hat szakaszt megnyerő Lappi 1 perc 45 másodperccel vezetett Jari Huttunen előtt, amikor az utolsó előtti gyorson a cél előtt nem sokkal ő is a hófalban kötött ki. Ezzel közel 11 percet veszített. Bár az utolsó szakaszt megnyerte végül több mint 10 perc hátránnyal, a 31. helyen zárta a versenyt. Ehhez az is kellett, hogy 1 perc 20 másodperc büntetést is kapott késés miatt.

A versenyt mindössze 2,1 mp előnnyel Huttunen nyerte Juha Salo előtt. Teemu Asunmaa lett a haramdik.

Ezzel egy időben az M-Sport Ott Tanakot és Jourdan Serderidist is elindította az észt Otepää talverallin. A 2019-es világbajnok az összes szakaszt megnyerve magabiztosan nyerte a versenyt Georg Linnamae és Gregor Jeets előtt. Serderidis a 17. helyen zárta a felkészülési versenyt.