Karizs Péter: Szeretnénk megtanulni az új autót

Karizs Péterrel beszélgettem a tavalyi évükről, valamint szóba került az idei szezon, ahol már egy új autóval fognak versenyezni.

A Bognár Gergely-Karizs Péter kettős tavaly sikeres évet zárt a MARB Nyugati régiójában a Suzuki Swifttel. Idén már egy új autóval állnak oda a rajtvonalhoz.

-Hogy alakult számotokra a tavalyi év?
-Szponzorainknak és családunk támogatásának köszönhetően sikerült elérni kitűzött céljainkat: a nyugati régióban megnyertük a 3-as kategóriát, továbbá az Fp1 kupát. A megtett versenykilométereknek köszönhetően sikerült rengeteget tanulnunk, egymással és az autóval egy jó csapatot tudtunk alkotni.

-Ha választani kéne, hogy melyik volt a legjobb verseny melyiket választanád és miért?
-A Rába-ringen zajló Metabond Rally és az Oroszlány Rally állt a szívünkhöz a legközelebb! Mindkét pályát nagyon szeretjük és a ringen győzni is tudtunk! Az év végi Bajna-Lábatlani gyorsot is nagyon kedveljük, személy szerint életem első rallys élménye szorosan fűz hozzá. Tavaly itt már taktikusan, az előnyünket beosztva a célba érkezést tűztük ki célul. A dolog pikantériáját az is adta, hogy a versenyt megelőzően a Suzukinkat lefoglalózták.

 

-Számotokra az idén új fejezet kezdődik, hiszen a Suzukit lecserélitek egy új autóra. Mit lehet tudni az új autóról?
-Februárban vásároltunk egy eredetileg cseh építésű Honda Civic Vti-t. Az autó a szlovák bajnokságban szerzett szép eredményeket. Imádtuk a Suzukit, viszont a Honda egy jóval komolyabb autónak tűnik már az első méterek után is!

-Mik a célkitűzések a 2017-es szezonra?
-Szeretnénk megtanulni az új autót, az új gumikat és nagyobb kockázat bevállalása nélkül minél több versenykilométert szeretnénk megtenni.


-Ki segít az új autó minél jobb megismerésében nektek?
-Radó Pisti barátunk sok hasznos tanáccsal látott el minket a teszt folyamán, amit ezúton is szeretnénk megköszönni neki!

-Hogy sikerült a februári rally edzés?
-A tököli edzés alatt rengeteget tanultunk és sikerült megismerkedni az autóval. Nagyon hosszú út vár még ránk, melyen a fokozatosság elvét szeretnénk betartani.

Köszönjük a támogatást: Attalus Security Kft., 0-24 Automata Diszkont Benzinkút, E-kart Ring, Fenesi Autóüveg, Honda Flick Kft., Marcus Security Kft., Murafém Kft., Nyergesi Fivérek Kft., Tempolux Busz Kft.