Skip to content
Főoldal / Historic OB / Kanyik Motorsport: Húzd fel a fűtést a Zsigulin és irány az East Rally!

Kanyik Motorsport: Húzd fel a fűtést a Zsigulin és irány az East Rally!

Kanyik Motorsport East Rally

Kettős győzelmet aratott a Kanyik Motorsport a HUMDA Országos Historic Rallybajnokság negyedik futamán, az East Rallyn. Plesz Márk és Dombai Szabolcs az E2-es kategória első helyét szerezték meg a Lada 2105-össel, míg Szabó Krisztián és Szabó Kitti a kategória második helyére hozták a 2107-est. Közben szerencsésen elhasználták a tavalyról megmaradt gumikat. 

Két és fél hónap szünet után láthattuk a Kanyik Motorsport színeiben induló két zöld Zsigulit a rallypályákon, amelyeket a Green Motorsport baráti társasága készített fel, és már nagyon ki voltak éhezve a sikerre. 

„Nem csak a sikerre, hanem arra is, hogy versenyezzünk – mondja Plesz Márk. – Most is az utolsó pillanatban lettünk kész. A verseny hetében kaptuk meg a motort, amit szerdán építettünk be. Mindenki odatette magát, hogy rajthoz tudjunk állni, erre ki csinál plusz munkát? Természetesen én. A generátor alá rosszul raktam be az alátétet és megszorult. A tartalék generátorunkon meg nem volt töltés. 

Így csütörtökön készültünk el, pénteken reggel pedig már lent voltunk. Egy kicsit aggódtunk a gumik miatt, mert tavalyról marad három lágy gumink, amihez vettünk két újat, azzal mentünk mi. Ebben a melegben nem éppen a legjobb választás, de ez volt. Szaffiék (Szabó Krisztián) meg az én tavalyi TB-jeimen versenyeztek. Ennél slickebb gumit nem lehet elképzelni. 

A rajt előtt ültem először az autóban. Meglepő, hogy két és fél hónap alatt milyen gyorsan elszokik az ember a szervo nélküli kormánytól és a versenygumiktól. A szombati szuperspeciálon sikerült egy jó rövid féktávot vennem, és hogy ne menjek neki a lassítónak, inkább kikerültem, amiért kaptunk fél perc büntetést. 

Szaffiék autóján elment a töltés, aztán felrobbant az ékszíjtárcsa, ők lábujjhegyen vitték be az autót a szervizparkba, de a srácok reggel gyorsan kicserélték a tárcsát. 

Innentől kezdve már nem volt más dolgunk csak felhúztuk a fűtést a Zsigulin és élveztük a versenyzést. A vízhőfok végig kilencvenen állt, de az autóban sem volt sokkal hidegebb. A gyorsaságin nem éreztem a meleget, de amint célba értünk, alig kaptam levegőt. 

Vasárnap már nem volt kalandunk és megnyertük az E2-t. (Szabó) Kitti is rábeszélte az apját, hogy ezúttal ne csak a nézőknek autózzanak, hanem vigyenek már haza ők is egy kupát. Így másodikok lettek. 

A csapatunk, a Green Motorsport egy igazi jó kis baráti társaság, akikből egy nagyon profi csapat fejlődött ki. Rettenetesen jó érzés volt ennek a társaságnak kettős győzelmet szerezni. Nagyon büszkék vagyunk rájuk. 

Azt még egyelőre nem tudom megmondani, mikor indulunk legközelebb, de a két Zsiguli felkészítését már a héten elkezdjük, ezen nem fog múlni.

Köszönjük minden szurkolónak, aki ebben a melegben is kijött, remélem, egy kicsit mi is hozzájárultunk a szórakoztatásukhoz.“

A Kanyik Motorsport és a Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Guminor, klimatgyorsan.hu, Kanyik Motorsport, valamint minden rally szurkoló.