Skip to content
Főoldal / ERC / Kanári-szigetek Rally: Monzón az élen, magyarok az első tízben

Kanári-szigetek Rally: Monzón az élen, magyarok az első tízben

Herczig Norbert ERC Kanári-szigetek Rally 2022
Fotó: @World / Red Bull

Az ERC harmadik fordulójának pénteki napjának az összefoglalója.

Hat szakasz várt ma a rally Európa-bajnokság mezőnyére a Kanári-szigeteken. A helyi Luis Monzón zárta az élen a pénteki napot. A verseny korábbi háromszoros győztesének az előnye 8,4 másodperc honfitársa, Nil Solans előtt. Tőle kevesebb mint 4 másodpercre van Yoann Bonato.

A kisebb technikai gonddal küzdő Efrén Llarena a negyedik, akit Enrique Cruz, Grzegorz Grzyb, Josep Bassas Mas és Javier Pardo követ az abszolútban. Simone Campedelli sokáig a harmadik helyen állt, de aztán nekicsúszott a szalagkorlátnak, folytatni tudta, de visszacsúszott a 9. helyre.

Az abszolút 10. helyről várja a szombati újabb hat gyorsaságit a Csomós Miklós-Nagy Attila páros, őket az ERC-ben nem értékelik.

Az ERC 10. helyét a Herczig Norbert-Igor Bacigál duó foglalja el. A kettősnek délelőtt kisebb gondjai voltak az itinerrel.

A csütörtöki első szakasz után még az élen állt az osztrák Simon Wagner, a harmadik gyorson azonban nekicsúszott egy sziklának és az autó elzárta az utat, ezért etap lett a gyors. A balesetben Wagnerék nem sérültek meg, de nem tudták folytatni a mai napot.

László Martin és Berendi Dávid az ERC4 Junior hetedik helyén zárta a Kanári-sziegetek Rally pénteki napját. A Clio Trophy by Toksportban Herczig Patrik és Bán Viktor szintén a hetedik pozícióban áll.

A Kanári-szigetek Rally állása a pénteki nap után ITT megtekinthető.