Skip to content
Főoldal / WRC / Kalle Rovanpera 2020-tól a Toyotával a WRC-n

Kalle Rovanpera 2020-tól a Toyotával a WRC-n

Fotó: Red Bull

Feljebb léphet a fiatal finn.

Kalle Rovanpera jelenleg a Skodával a WRC2 Pro-ban érdekelt, ahol vezeti a bajnokságot. Ma több mértékadó hírforrás is arról számolt be, hogy a fiatal finn versenyző 2020-tól a Toyota egyik Yaris WRC-jét vezetheti a világbajnokságon. Ezzel ő lesz a legfiatalabb gyári versenyző a WRC történetében.

A szerződést egyik fél sem erősítette meg, Timo Jouhki Rovanpera menedzsere azonban a következőket mondta az Autosportnak: „Sok tesztet végzett és kiváló helyen volt, de eljött az idő. Látni akartuk, hogy fejlődik az itinerrel, a csapattal való munkában, fizikálisan és a médiával való kommunikációban. Minden területen előre haladt. Valószínűleg többet ért el, mint vártuk. Az volt a cél, hogy tapasztalatot szerezzen minden versenyről, ez a szezon végére meglesz.”

A Toyota csapatfőnöke, Tommi Makinen csak annyit mondott kicsit korai még a jövő évről beszélni.

Kalle Rovanpera 2017-ben már tesztelte a Yaris WRC-t, azóta megy a találgatás, hogy mikor csatlakozik hozzájuk.

„Ha minden így folytatódik a szezonban akkor készen fogok állni a nagy autóra.”-kezdte a 18 éves Kalle Rovanpera. „Portugáliában és Szardínián láttam, hogy elsőnek minden verseny nehéz. Szóval jövőre vagy tanulok a Skodaával vagy megyek nagy autóval.”
Rovanpera óvatos volt és nem konkretizálta a nagy autót.

A Toyotánál Ott Tanaknak, Jari-Matti Latvalanak és Kris Meekenek is a szezon végén lejár a szerződése.

Hivatalos bejelentés még nem történt, de a hírek szerint jövőre a csapatok akkor indíthatnak harmadik autót, ha azt egy fiatal vezeti majd. A felső korhatár 25 év lenne.

A Toyota saját nevelésű japán versenyzője, Takamoto Katsuta így valószínűleg jövőre sem jut WRC üléshez teljes szezonra.

A rajongók közül van, aki már el is képzelte milyen lenne Kalle a Toyota overalljában. Fotó: RallyTroll