Skip to content
Főoldal / WRC / Kajetanowicz Polo R5-tel a WRC2-ben

Kajetanowicz Polo R5-tel a WRC2-ben

Fotó: siadly.com

Hét versenyen indul idén, akárcsak Pierre Louis Loubet.

A háromszoros rally Európa-bajnok Kajetan Kajetanowicz tavaly már kipróbálta magát a WRC2-ben. A lengyel versenyző tavaly négy versenyen indult a világbajnokságon Ford Fiesta R5-tel. Idén új autóval, egy VW Polo GTI R5-tel indul a világbajnokság hét versenyén. Az autót az osztrák BRR készíti fel a 39 éves versenyző számára. Kajtoék szezonja Korzikán fog kezdődni, a további versenyeket még nem nevezték meg.

„Hálás vagyok az M-Sport lengyelországi központjának az elmúlt öt évért és a sikerekért, amit közösen elértünk!” – mondta Kajetanowicz. „Az elmúlt években keményen dolgoztunk, hogy megvalósítsuk az álmainkat, és nagyon boldog vagyok, hogy idén az egyik legnagyobb álmom válhat valóra és részt vehetek a világbajnokságon!”

Pierre Louis Loubet is ma ismertette terveit, mely szerint a 22 éves versenyző szintén hét versenyen indul a WRC2-ben. Loubet az elmúlt években versenyzett több R5-össel is: Forddal, Hyundaial, Citroennel. Az idén a 2C Competition által felkészített Skoda Fabia R5-tel fog versenyezni. A szezont ő is Korzikán kezdi. Utána indul Portugáliában, Szardínián, Finnországban, Németországban, Walesben és Spanyolországban. Emelett két ERC futamon is indulni fog.