Skip to content
Főoldal / Dakar 2023 / Julien Ingrassia indul a Dakar Rallyn

Julien Ingrassia indul a Dakar Rallyn

Julien Ingrassia
Fotó: Red Bull

A nyolcszoros rally világbajnok navigátor már a 2023-as versenyen rajthoz áll.

Sébastien Ogier navigátoraként nyolc rally világbajnoki címet szerzett Julien Ingrassia. Míg Ogier idén is indul néhány WRC futamon, addig Ingrassia a WRC-s karrierjének a befejezése mellett döntött. Azóta első autósportos tevékenységeként most bejelentette, hogy indul a 2023-as Dakar Rallyn Mika Pisano társaként.

„Ez teljesen más mint a WRC. A két dolgot nem lehet összehasonlítani, de a Dakar Rally nagyszerű lehetőség, hogy hogy új készségeket fejlesszek, új kihívásokkal nézzek szembe” – kezdte a DirtFishnek a francia.

„Természetesen mindig is az egyik legikonikusabb versenynek tartottam a Dakart a motorsportban, de a WRC program sűrűsége miatt sosem gondoltam rá, hogy részt vegyek rajta. Az elmúlt – versenyzés nélküli – hónapokban volt lehetőségem elgondolkodni rajta. Kíváncsi vagyok milyen a Dakar belülről, az autóból átélve. Megtapasztalva a szakaszok hosszát, keménységét és a nagy hőséget. Biztosan kemény felkészülésre lesz szükségem. Ezen fogunk dolgozni Stephane Orsier edzőmmel.”

Ingrassia első versenye Pisano mellett – aki a közelmúltban váltott motorról autóra – várhatóan július 7-12. között az Andalúz Rally lesz, ami a tereprally-világbajnokság idei negyedik versenye lesz. A felkészülés várhatóan már áprilisban elkezdődik néhány teszttel majd májusban is folytatódik.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a legnagyobb kihívása, Ingrassia a tereprali versenyeken használt elektronikus itinert említette.

„Természetesen meghatározó lesz, hogy milyen autóval fogunk indulni Mikával, de szeretnék a lehető leggyorsabban és a lehető legtöbbet tanulni. Ehhez Mika motoros tapasztalatai nagy segítségünkre lesznek. Mikával stratégiákat fogunk felállítani, és soha nem felejtjük el, hogy az önkontroll tartása lesz a legjobb módja annak, hogy kijussunk egy trükkös helyzetből” – zárta Ingrassia.