Skip to content
Főoldal / WRC / Jön a visszavágó: Ogier is indul Portugáliában

Jön a visszavágó: Ogier is indul Portugáliában

Ogier&Loeb
Fotó: Toyota Gazoo Racing

A WRC következő fordulóján, a Portugál Rallyn Sébastien Loeb mellett ismét rajthoz áll Sébastien Ogier is, így jöhet az újabb meccsük a Monte után.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2022-es WRC szezon első murvás versenyén Sébastien Loeb rajthoz áll. Ma bejelentették, hogy a Portugál Rallyn Sébastien Ogier fogja vezetni a Toyota Gazoo Racing egyik Rally1-es Yarisát. A portugál verseny Ogier egyik kedvence, itt szerezte első győzelmét még 2010-ben. Később még négy alkalommal diadalmaskodott. Ezzel Markku Alénnel közösen ők nyerték a legtöbb Portugál Rallyt.

Az idei Monte Carlo Rally egy epikus csatát hozott a két már csak részt szezont teljesítő francia világbajnok között. Már a verseny után sokan úgy gondolták, hogy Portugália lehet a következő összecsapásuk helyszíne. Nekik lett igazuk, mi kíváncsian várjuk, hogy ismét ilyen remek csata alakul-e ki közöttük.

Arról, hogy Ogier melyik versenyeken indul még idén továbbra sincs hivatalos bejelentés. Ogier korábban Szardíniát, Japánt, a Szafari Rallyt, Új-Zélandot vagy Görögországit említette mint lehetséges WRC-s indulás. Ebből a Japán Rally ütközik a WEC bahreini fordulójával, ahol Ogier szintén érdekelt.