Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Jön a Dakar Classic 2000 előtti járművekkel

Jön a Dakar Classic 2000 előtti járművekkel

Fotó: Porsche AG

Akár már 2021-ben is lehet David Castera szerint.

A historic autókkal való versenyzés egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világban – gondoljunk csak a Rally Legendre. Úgy tűnik a Dakar sem akar kimaradni a sorból és ők is megrendezik a saját historic versenyüket.

A Dakar Classic 2021-ben mutatkozhat be, amennyiben a koronavírus nem akadályozza meg. 2000 előtti járművekkel lehetne indulni, így olyan klasszikusok mint a Porsche 959, a Citroën ZX Rallye Raid, a Peugeot 205 405 T16 tűnnének fel. Az ASO célja, hogy legalább 40 jármű legyen ott az első Dakar Classic rajtjánál.

A Dakar Classic a Dakar Rallyval párhuzamos útvonalon haladna, a táborok is ugyanott lennének. De természetesen más szabályok szerint zajlana a verseny. Itt nem a sebesség lenne a lényeg, hanem egy átlagtartó verseny lenne.

A Dakar Rally versenyigazgatója, David Castera megerősítette a projektet – valamint, hogy szeretnék minél hamarabb, lehetőleg már 2021-ben megvalósítani – a Marcanak.
„A Dakar legendája a 80-as években született, és amit ma csinálunk, az az örökség folytatása. Az idei versenyre ellátogatott Jacky Ickx és Hubert Auriol, és folytatni akarjuk azt az ötletet, hogy ötvözzük az akkori Dakart és a mai Dakart. Azt akarjuk, hogy a Dakaron korábban induló járművek visszatérjenek, már beszéltünk ilyen járművek tulajdonosaival és nagy érdeklődést mutattak iránta.”

A Dakar Classicról többet várhatóan júniusban tudhatunk meg, amikor megtörténik a hivatalos bejelentés.