Skip to content
Főoldal / Extreme E / Jenson Button az Extreme E-ben indul

Jenson Button az Extreme E-ben indul

Extreme E JBXE
Fotó: Extreme E

A korábbi Formula-1-es világbajnok a saját csapatában fog versenyezni.

Az idén rendezik meg először az Extreme E sorozatot, ahol a környezettudatosságot hirdetve versenyeznek elektromos SUV-okkal. A mezőnyben lesznek rally világbajnokok, rallycross világbajnokok és Dakar-győztes is. A csapat tulajdonosok között két F1-es világbajnok Lewis Hamilton és Nico Rosberg is megtalálható.

Hozzájuk csatlakozik 2009 Formula-1es világbajnoka, Jenson Button, aki a saját csapatában – JBXE – fog versenyezni az új szériában. Az autó dizájnja a Brawn GP-t idézi, amivel a brit felért a csúcsra a száguldó cirkuszban. A JBXE női versenyzőjét később jelentik be.

„Néhány éve megcsapott az offroad szele és akkor a saját csapatomban indultam olyan versenyeken mint a Mint 400 és a Baja 1000, nagyon szerettem ezt! Nagyjából ekkor hallottam először az Extreme E terveiről, amelyeket nagy érdeklődéssel követtem. Az Extreme E első osztályú versenyeket és szórakozást kínál a rajongók számára, ugyanakkor a klímaváltozás hatásainak kiemelésére is szolgál. Míg versenyezni fogunk a pályán a győzelemért, közösen azon is dolgozunk, hogy felhíjuk a figyelmet olyan helyekre, amelyeket az évek során károsított vagy befolyásolt az éghajlatváltozás.”

Az Extreme E első versenyét Szaúd-Arábiában rendezik április 3-4. között.