Skip to content
Főoldal / Rallycross / Jan Cerny a rallycross Eb-n folytatja

Jan Cerny a rallycross Eb-n folytatja

Egy Skoda Citigo Super 1600-al fog versenyezni.

Jan Cerny neve a rallyból lehet ismerős, hiszen az elmúlt 10 évben a cseh bajnokságon kívül az Európa-bajnokságon is rendszeresen feltűnt. A 2WD kategóriában nyert cseh és Európa-bajnokságot is. Az elmúlt években már R5-tel indult, tavaly a negyedik helyen végzett hazája bajnokságában.

Cerny az idei évre szakágat vált és visszatér a rallycrossba. Első szezonját fogja kezdeni a S1600-as rallycross Európa-bajnokságon. Ugyanazt a Skoda Citigo S1600-at fogja használni, amit tavaly Tomas Krejcik hajtott.

„Régóta követem a rallycross Vb-t és Eb-t, az idén pedig az első sorban lehetek köszönhetően a Pajr Motorsportnak.”-kezdte Cerny. „Nagyszerű ajánlat volt, hogy egy Super 1600-as autóval versenyezhetek az EuroRX-ben, egy percet sem kellett gondolkodnom rajta. A bajnokság színvonala nem kétséges, sok test-test elleni csatára számítok, de ezt még egy kicsit gyakorolnom kell.”

„A rallycross kitűnő felkészülés volt a rallyra, pusztán azért mert már 12 éves koromban versenyezhettem és megszerezhettem a szükséges tapasztalatokat köszönhetően a váltózó útfelületeknek.”-utalt Cerny a rallycrossos múltjára.

Jan Cerny két napot tesztelte a Skoda Citigo S1600-at Sosnován. A S1600-as Európa-bajnokság április közepén Barcelonában kezdődik, addig még további tesztek várnak a csapatra.