Skip to content
Főoldal / WRC / Itt az M-Sport 2021-es felállása

Itt az M-Sport 2021-es felállása

Gus Greensmith Fiesta WRC
Fotó: Red Bull

Az első autónak fix versenyzője lesz, a második autón ketten fognak osztozni.

Ahogyan várható volt Esapekka Lappi nem kap lehetőséget az M-Sporttól idén. A végül bejelentett pilóták jól tükrözik a jelenlegi gazdasági helyzetet. 2015 óta először nem lesz egyetlen WRC-győztes pilóta sem a csapatban.

Gus Greensmith fogja vezetni az egyik Fiesta WRC-t a teljes szezonban. A második autón Teemu Suninen és Adrien Fourmaux fog osztozni. Fourmaux a WRC2-ben is teljes szezont megy.

A csapat azt is bejelentette, hogy a Monte-Carlo Rally-n Greensmith és Suninen fog indulni.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy képviselhetem az M-Sport Fordot, és hihetetlenül hálás vagyok a teljes szezon lehetőségéért a WRC-ben. Gyerekkorom óta erről álmodok. A tavalyi év kóstolót adott nekünk arra, hogy mire számítsunk, és most készen állunk arra, hogy mindent beleadjunk az idei szezonban, és valóban az egész éven át tartó fejlődésre összpontosítsunk – nem csak a vezetésem szempontjából, hanem mindazok szempontjából, ami egy sikeres WRC karrier szempontjából fontos” – mondta Greensmith.

„Mindannyian tudjuk, milyen nehéz idők vannak jelenleg, és szeretnék köszönetet mondani a csapatnak folyamatos támogatásukért és lehetőségért, hogy megmutassam, mit tudok. Várnunk kell, és megnézzük, hány rally-t tudok csinálni, de keményen fogok dolgozni azért, hogy a lehető legjobbamat nyújtsam és minden versenyen jó eredményeket érjek el” mondta Suninen.