Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Itt az Audi A1 Quattro Rally2

Itt az Audi A1 Quattro Rally2

Audi A1 Quattro Rally2
Fotó: EKS JC

A Mattias Ekström nevéhez köthető EKS JC csapat mutatta be a vadonatúj autót.

Az EKS JC készítette fel azt a Skoda Fabia R5-öt, amivel az Arctic Rally Finlandon állt rajthoz Mattias Ekström. A csapata most bejelentette, hogy a Dél-Afrikai Rally Techniccel közösen egy Rally2 kitet felhasználva elkészítették az Audi A1 Quattro Rally2 versenyautót.

„Amikor az Audi A1 új generációját piacra dobták, tudtuk, hogy valamit akarunk építeni belőle. Mivel mindenki ismeri a szenvedélyemet a rally iránt, hamar eldőlt, hogy rally autó lesz. Ez az autó egyelőre csak saját használatra van, de amikor elégedettek leszünk a teljesítményével, bérbeadásra vagy megvásárlásra felajánljuk más versenyzőknek is” – mondta Ekström.

„Jelenleg az autó teljesen meg van építve és készen áll a versenyzésre, de még mindig dolgozni fogunk annak finomhangolásán. A havas és a murvás tesztekkel kezdünk, majd az év folyamán jönnek az aszfaltos tesztek” – teszi hozzá Joel Christoffersson, az EKS JC csapatfőnöke.

Emil Bergkvist fogja vezetni az Audi A1 Quattro Rally2-öt a tesztek során. Az autóban az 1,6 literes motor 263 lóerőt ad le.